bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares? Nepanikařte, na Haláka se těším, říká trenér Islanders Weight

14. června 2017, 16:05

Robert Rampa

Chtěl požehnání od svého mentora a přítele, když místo něj nastupoval na pozici hlavního trenéra New Yorku Islanders. Řeč je o Dougu Weightovi, současném trenérovi, a Jacku Capuanovi, extrenérovi. „Jack to s týmem nevzdával, chtěl bojovat, věřil. I proto jsem chtěl jeho svolení. A on mě ohromně podpořil. Připravoval jsem se opravdu dlouho a věděl jsem, že tým se může zvednout. Dlužím Islanders úspěch,“ vzpomíná Doug Weight na leden, kdy se stal hlavním trenérem.

Cítí tu výzvu, doslova ho pohlcuje. „Hráče znám osobně, což beru opravdu pozitivně. Chci, aby se kluci cítili sebevědomě, respektovaně, aby toužili po úspěchu. Potřebuji kolem sebe lidi, kteří hře rozumí, i proto jsme najali Scotta Gomeze jako asistenta. Sešel jsem se s ním asi třikrát, je velmi vášnivý,“ říká Weight a pokračuje. „Změny se odrazí ve všem, tréninkový kemp bude náročnější, nastavíme novou kulturu týmu. A od mladých jako Beauvillier, Barzal, Ho-Sang, či Pulock očekávám velkou snahu.“

V létě bude řešit svoji smlouvu dosavadní kapitán John Tavares. „Nepanikařil bych, taková situace člověka potká možná dvakrát za život. Chce být v Síni slávy, vyhrát Stanley Cup a chce to udělat jako hráč Islanders. A já bych si nemohl přát nic víc než jej vidět ten pohár zvednout s písmenkem ‚C‘ na našem dresu. Sem patří. John to tu miluje, ničeho se nebojím. Ale zasloužil si právo udělat vlastní rozhodnutí. Letos nás čeká opravdu velký rok,“ věří podpisu smlouvy americký trenér.

V rozhodování pomůže, pokud se vyjasní, kde budou mít Islanders někdy v budoucnu domácí halu. Komisař NHL Gary Bettman médiím řekl, že by se hala mohla začít stavět v Belmont Parku na hranicích Queens a Nassau. Zatím hrají v Barclays Center v Brooklynu. „Majitelé se zavázali. Neseděl bych tu, kdyby mi nedokázali, že hala bude stát,“ dodává Weight.

Do příští sezony není jasné o jedničce v bráně. Halák po návratu z AHL vyhrál šest ze sedmi zápasů a vedení týmu očekává, že se popere o pozici jedničky s Thomasem Greissem. „Mluvili jsme s trenéry v AHL dvakrát týdně a ani jednou se nestalo, že by si na Haláka stěžovali. Naopak jej vychvalovali, jak tvrdě maká. Proto bylo lehké povolat ho zpátky nahoru, když jsme měli problémy. Velmi se soustředil a dokázal nám, jak skvělý je. Těším se, až jej na kempu uvidím,“ uzavírá Weight.

I podle slov GM Gartha Snowa to vypadá, že Doug Weight je muž na správném místě. Vyzkoušel si, jaké to je stát na hřišti i za střídačkou. Okolí vedení týmu mluví jedině o respektu a důvěře v jeho schopnosti. Teď už záleží na schopnostech Snowa, zda přivede Tavarese zpět mezi Ostrovany.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.