bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Teď máme jediný cíl a tím je Stanley Cup, hlásí Jones. Columbus se z lovce stane kořistí

7. září 2017, 8:00

Michal Sobotka

Minulá sezona pro ně byla rekordní. Hokejisté Columbusu v ní získali 108 bodů a s přehledem postoupili do vyřazovacích bojů NHL. V nich možná doplatili na nezkušenost a v pěti zápasech nestačili na pozdějšího vítěze Stanleyova poháru Pittsburgh.

S jídlem roste chuť a v Ohiu by tak rádi vytěžili maximum ze současného kádru. „Naším cílem je vyhrát Stanley Cup,“ netajil se ambicemi klubu obránce Seth Jones. K podobným slovům mají Blue Jackets jistě právo. Vždyť v základní části sezony 2016/17 získali nejen rekordní počet bodů, ale také výher (50). Přesto ale skončili v tabulce možná nejlepší divize ligy až třetí.

Ačkoli v nadstavbové části vypadli svěřenci trenéra Tortorelly skoro nejrychleji, jak mohli, považují loňskou sezonu v Columbusu za úspěšnou. Rozhodně udělali velký progres, protože sezonu předtím měli na kontě 76 bodů a skončili hluboko v poli poražených. Tým teď mají kvalitní, ale otázkou je, zda až tak dobrý, aby se stali šampiony.

„Urazili jsme pořádný kus cesty. Když jsem před rokem a půl přišel z Nashvillu, věděl jsem, že tahle parta má na úspěch. Důležité je, že jsme všechno dokázali přenést na led,“ těšilo Jonese. „Stanovili jsme si jediný cíl. Chceme vyhrát,“ dodal. Mladý Američan ale upozornil na jeden podstatný fakt, se kterým se klub bude muset vypořádat.

Místo lovců se z nich totiž stane kořist. Jejich sílu už zbytek soutěže poznal a každý je bude chtít „ulovit“. „Letos asi nikoho nenachytáme, ale jsme si toho vědomi. Loni jsme měli výbornou sezonu, ale pořád nebyla dost dobrá. Musíme se zlepšovat každým rokem. Pokud chceme být skutečně nejlepší, musíme ještě přidat,“ tvrdil Jones.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.