bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Téměř rok od trojité výměny, Dorion je s Duchenem naprosto spokojen

31. října 2018, 10:30

Jiří Sameš

5. listopadu (2018) uplyne přesně jeden rok od velké, trojité výměny, při které Ottawa Senators získali útočníka Matta Duchenea. Generální manažer Senátorů Pierre Dorion je přitom s hokejistou, kterého získal, podle svých slov naprosto spokojen.

„Jsem moc rád za to, jak to celé dopadlo. Samozřejmě, z týmové perspektivy bych byl rád, kdybychom měli na svém kontě více výher a úspěchů,“ řekl Dorion začátkem týdne.

„Pokud se ale zaměřím pouze na Matta. Je centrem číslo jedna. Dokáže vzít všechno na sebe. Může nastupovat proti nejlepším lajnám soupeře. Je velmi produktivní. Je tahounem naší přesilovky. V případě nutnosti může naskočit i při hře v oslabení. Do šatny navíc přináší spoustu zkušeností,“ pokračoval Dorion.

Kvůli příchodu Duchenea Sens museli obětovat brankáře Andrewa Hammonda, útočníka Kylea Turrise, prospekta Shanea Bowerse, podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2018 a volbu ve třetím kole draftu 2019.

V době výměny mimochodem Senátoři měli na svém kontě bilanci 6-3-5. Ve zbytku sezony poté zapsali do tabulky bilanci 22-40-6. Ročník 2017/2018 poté zakončili s celkovým ziskem 67 bodů až na předposledním, patnáctém místě Východní konference.

Jak už ovšem Dorion řekl, Duchene je po příchodu do Ottawy velmi produktivní. V minulé sezoně totiž s kanadským týmem v 68 zápasech nasbíral za 23 gólů a 26 asistencí celkem 49 kanadských bodů. Letos poté zatím v 11 zápasech zaznamenal za čtyři góly a sedm asistencí celkem 11 kanadských bodů.

                                       

 

„Matt Duchene je kompletním hokejistou. Nemohu o něm říci nic špatného,“ uvedl ještě Dorion, jehož největším úkolem nyní bude vyjednat se sedmadvacetiletým Kanaďanem novou smlouvu.

Čtěte také: Agent se s klubem o nové smlouvě bavil, prioritou je ale nyní hokej, říká Duchene

Senators prožili poměrně dobrý vstup do letošní sezony. V prvních sedmi zápasech si totiž připsali bilanci 4-2-1. K dnešnímu dni mají na svém kontě z 11 zápasů celkem 10 bodů, přičemž se nacházejí v tabulce konference na dvanáctém místě.

Duchene, coby třetí muž draftu 2009, doposud odehrál v National Hockey League 664 zápasů, přičemž v nich zaznamenal za 205 gólů a 283 asistencí celkem 488 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.