bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Téměř rok od Výměny. Zakončí Subban první rok v Nashvillu Stanley Cupem?

29. května 2017, 14:00

David Jahoda

Psal se 29. červen roku 2016. Tehdy kluby Montreal Canadiens a Nashville Predators provedly Výměnu. Ano, výměnu s velkým V. Do kanadského mužstva se stěhovala dosavadní tvář Preds Shea Weber, opačným směrem zamířil P. K. Subban, bavič montreálského Bell Centre. Posuňme se o 11 měsíců vpřed, na programu je finále Stanleyova poháru a jedním ze dvou účastníků je i Nashville. Se Subbanem v sestavě.

P. K. Subban strávil v Montrealu sedm let, ovšem nikdy během té doby se zisku Stanleyova poháru nepřiblížil tak blízko jako v premiérovém ročníku za Nashville Predators. Pokud by se excentrickému obránci povedlo s Predators v jejich první účasti ve finále uspět, zmíněná výměna by tak ani ne rok od jejího provedení, dostala víc než zajímavou trešničku.

Osmadvacetiletý rodák z Toronta, kterého si v městě country od prvního dne oblíbili, nyní, pár hodin před startem finálového boje proti obhájcům z Pittsburghu, připomněl, co řekl loňské léto. 

„Nechci se nějak vyzdvihovat nebo něco podobného, ale když mě vyměnili, řekl jsem, že věřím, že s tímto týmem budu mít jedinečnou příležitost vyhrát Stanley Cup. Možná mnou kvůli tomu někteří lidé opovrhovali. Ale já v naše mužstvo prostě věřím,“ sdělil P. K. Subban před odšpuntováním finále.

V Nashvillu nedostává Subban na ledě takovou porci jako v Montrealu, Preds totiž mají ve svých zadních řadách několik dalších opor, jenže Subbanovi jde především o týmový úspěch. „Myslím, že můžu říct, že jsem určitě šťastnější. Dělám každý den svou práci a je jedno, jestli hraji 32 minut, nebo 15. Jsem rád, když můžu udělat cokoliv, co pomůže k vítězství,“ prozradil muž, který zatím v 16 duelech play off zaznamenal 10 bodů (2+8). 

„Když mě vyměnili, řekl jsem, že věřím, že s tímto týmem budu mít jedinečnou příležitost vyhrát Stanley Cup.“

Je pravidlem, že před samotným startem závěrečné série sezóny NHL, se hráči obou celků finále účastní tzv. dne s médii. U jiných hráčů směřovala většina otázek vyloženě jen k blížícím se finálovým střetnutím, v případě Subbana ale bylo jasné, že převahu budou mít dotazy vracející se na skoro rok starou výměnu. 

„Jedna z věcí, nad kterou jsem často přemýšlel, bylo, jak zapadnu do kabiny, kde byl Shea Weber 12 let. Byl v Nashvillu osobností, zažil tu skvělou část kariéry. Myslím si ale, že když se on stěhoval do Montrealu, měl v hlavně podobné věci,“ vzpomínal Subban na chvilky bezprostředně po výměně během předfinálového dne s médii, během kterého mimo jiné také sám vyzpovídal některé své spoluhráče (viz video níže).

Od prvního dne, kdy Montreal a Nashville výměnu provedly, se diskutovalo o tom, kdo ji vyhrál. Z dlouhodobého hlediska se většina expertů shodla, že v tomto obchodu zvítězili Predators, první týdny základní části ale ukazovaly, že ani Canadiens na ni rozhodně netratili. Weber hrál totiž výborně, zatímco Subban byl maličko za očekáváními. Ovšem o několik měsíců později jsou misky vah naopak na Subbanově straně. Každopádně nebylo divu, že otázka „Kdo tuhle výměnu vyhrál?“ Subbana neminula ani před finále.

„Něco jsem týmu přinesl já, něco Shea. Možná máme ve hře nějaké podobnosti, ale také jsme v určitých věcech odlišní. Oba týmy jsou jiné a ve svém stylu hry hledají něco jiného,“ vyhnul se Subban přímé odpovědi na otázku a pokračoval: „Nemyslím si, že já jsem ten, kdo byl měl hodnotit to, kdo tuhle výměnu vyhrál. Nechávám to na vás, na novinářích. Vy máte všechna čísla a statistiky,“ odpověděl s úsměvem. „Soustředím se jen na náš tým,“ uzavřel Subban. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.