bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ten ve stínu. Couturier ve Philadelphii září, sezónu má rozjetou na 50 gólů

16. ledna 2018, 10:00

Vojtěch Balon

Největší pozornost z útočníků Philadelphie Flyers po právu vzbuzují hvězdní (a štědře placení) Claude Giroux a Jakub Voráček, třetí nejproduktivnější hráč týmu Sean Couturier je poněkud neprávem přehlížen. Rodák z Arizony reprezentující Kanadu už má na svém letošním kontě 25 branek a pokud nastavené tempo udrží, může zaútočit na magickou metu 50 gólů v sezóně.

Couturier přitom po odchodu z juniorky, kde za Drummondville nasbíral ve třech sezónách 223 bodů, nikdy neplatil za střelce. Ať už Philadelphii trénovali Peter Laviolette, Craig Berube či současný kouč Dave Hakstol, pracovitý centr byl využíván spíše k defenzivním úkolům. Ty si ostatně plnil a plní znamenitě, na buly patří mezi nejlepší centry v soutěži.

Letos ale naplno rozkvetl Kanaďanův střelecký potenciál. Jeho 25 gólů nenastříleli ani Connor McDavid, Patrick Kane, Auston Matthews anebo opěvovaný Sidney Crosby. V posledních třech zápasech se Couturier vždy trefil dvakrát, naposledy takto rozhodl o výhře Flyers nad New Jersey, přímému konkurentovi v boji o postup do play-off.

Kandidát na Selke Trophy bude chybět na Utkání hvězd

„Myslím, že si zaslouží hrát na Utkání hvězd. Klidně místo mne,“ chválí svého parťáka Claude Giroux, jediný nominovaný hráč Flyers. „Pokud si to někdo z nás zaslouží, je to právě on.“ Světový šampion z Prahy 2015 si z toho ale velkou hlavu nedělá. „Naše divize je tak nabitá, že si účast zaslouží skoro všichni. Bylo by fajn, kdybych mohl jet, ale nemyslím na to,“ přiznal Sean Couturier.

Většinu zápasů probíhající sezóny Couturier strávil po boku elitních nahrávačů Girouxe a Voráčka, jen tomu ale jeho bodovou potenci nepřipisujme. Po zotavení se ze zranění kolene nasbíral v posledních 20 duelech minulého ročníku 17 bodů a kladných 18 v hodnocení +/-, a to ve formaci s Braydenem Schennem a Dalem Weisem.

„Závěr sezóny mi vyšel, chtěl jsem toho využít a vybojovat si místo v jedné z ofenzivních formací. Hodně mi pomohl Claude Giroux. Když mu necháte puk a najdete si nějaké volné místo na ledě, vždycky vás najde. Nesmíte dát na své instinkty: i když se to nezdá být reálné, on vám tu šanci stejně vytvoří,“ chválí svého parťáka Couturier, jeden z nejlepších defenzivních útočníků v soutěži a spolu s podobně rozjetým Patricem Bergeronem z Bostonu hlavní kandidát na Selke Trophy.

Škoda, že se jej či Jakuba Voráčka Utkání hvězd týkat nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.