bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Islanders dovršili velký obrat série play-off

26. dubna 2020, 7:00

Jiří Sameš

Nejlepší okamžik v minulosti National Hockey League, jenž se přihodil 26. dubna? ... V roce 1975 New York Islanders dovršili velký obrat play-off série proti Pittsburgh Penguins.

Islanders tehdy nezačali čtvrtfinále proti Penguins vůbec dobře, prohráli totiž první tři zápasy. 

Následoval ale nevídaný obrat... Hokejisté New Yorku se stali teprve druhým týmem nejlepší hokejové ligy, jenž zvládl otočit sérii play-off, ve které platil na moment stav 0:3 z jejich pohledu.

Zápas číslo sedm zmiňované série se odehrál na den přesně před 45 lety a Islanders zvítězili na ledové ploše Pittsburghu, hráno v Civic Areně, těsně 1:0. Hrdinou utkání se stal Ed Westfall, skóroval v čase 54:42.

„V sérii jsme prohrávali a soupeř nás už asi odepsal. My ale máme výborné hráče, kteří se nikdy nevzdali a předvedli famózní obrat," komentoval postup hlavní trenér Al Arbour.

Kromě Westfalla se tady blýskl také Glenn Resch, jenž pochytal všech 30 střel soupeře. Penguins deptal vlastně už od čtvrtého zápasu, kdy Islanders sáhli ke změně mezi tyčemi. 

Velký obrat se předtím podařil jen Toronto Maple Leafs, kteří ve finále Stanley Cupu 1942 zdolali Detroit Red Wings.

Čtěte také:
Tento den v historii: Show Maria Lemieuxe (25. dubna)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.