bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Martin Brodeur zapsal rekordní čisté konto v play-off

19. dubna 2020, 7:00

Jiří Sameš

19. duben nabídl v minulosti National Hockey League hned několik skvělých a významných okamžiků. Jako příklad můžeme uvést rok 2012, kdy Martin Brodeur zapsal rekordní čisté konto v play-off.

Dosáhl toho ve čtvrtfinále Východní konference, doma proti Florida Panthers, zápas číslo čtyři. Jeho New Jersey Devils uspěli 4:0, přičemž Martin Brodeur pochytal všech 26 střeleckých pokusů soupeře.

Pro Brodeura se jednalo konkrétně o 24. (a také poslední) čisté konto v bojích o pohár. Osamostatnil se tady před Patrickem Royem.

Brodeur jinak tehdy Devils pomohl, i co se ofenzivy týče. Měl totiž druhou asistenci na druhý gól svého týmu, který vsítil Steve Bernier na začátku třetí třetiny. 

„Odchytal jsem spoustu zápasů. V play-off máte hodně těsných duelů a někdy tým od gólmana potřebuje nulu, aby dokázal zvítězit," poznamenal Brodeur.

„Měl jsem štěstí, že jsem chytal za opravdu skvělé týmy, které se pro mě dost obětovaly," doplnil.

New Jersey srovnalo stav série na 2:2. ... Mimochodem, celé to nakonec musel rozseknout až sedmý zápas a jeho druhé prodloužení. Hrdinou se stal útočník Adam Henrique a Devils slavili postup.

Brodeur, nyní sedmačtyřicetiletý Kanaďan, odchytal v play-off 205 zápasů a zapsal v nich bilanci 113-91. Průměr obdržených branek má zde potom 2.02 a procentuální úspěšnost zákroků 91.9.

Třikrát vyhrál s New Jersey Stanley Cup (1995, 2000 a 2003). Na jaře 2012 tam byla prohra ve finálové sérii proti Los Angeles Kings.

Čtěte také:
Tento den v historii: Gretzky ukončil kariéru (18. dubna)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.