bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Těžké léto pro Sakica. Colorado prohrálo i v loterii

2. května 2017, 10:00

Jan Šlapáček

Fanoušci Colorada celou sezónu hodně trpěli, když byli nuceni sledovat tým, kterému se absolutně nedařilo a skončil na samém dně soutěže. Záblesky naděje ale vídali nad letošním draftem, které se však po nešťastné draftové loterii vytratily.

Colorado mělo na získání prvního výběru osmnáctiprocentní šanci, která se ale hodně rychle vypařila a klub z Denveru musel být svědkem toho, jak se dopředu dostávají jiné kluby. Nejdříve dopředu poskočila Philadelphia, kterou o chvíli později následoval Dallas. Když bylo oznámeno, že se do první trojice dostalo i New Jersey, naděje Avalanche na lepší budoucnost byla rázem pryč.

Navzdory velkému zklámání se pokouší generální manažer Joe Sakic nebrat tuhle loterii negativně. „Nemyslím si, že je to překážka," řekl Sakic pro The Denver Post. „I ze čtvrtého místa dostanete kvalitního hráče. Věděli jsme, že tahle situace může nastat, a tak se nakonec také stalo," doplnil svojí předchozí odpověď.

Útěchou Colorada může být pouze fakt, že je letošní draft považován za slabší a klub tím pádem nepřišel o budoucí megahvězdu soutěže. Přestavba Colorada je navíc na samotném začátku a dá se očekávat, že o první místo na draftu budou Avalanche bojovat i příští rok.

Sakica přes léto čeká hodně práce. Hodně se mluví o tom, že by se měl pustit do výměn některých svých hvězdných hráčů, jako jsou Matt Duchene či Gabriel Landeskog, čímž by mohl předělávání týmu hodně urychlit. Pokud si ale bude Colorado vybírat smůlu i při draftových loteriích, přestavba kádru se může hodně protáhnout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.