bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Theodore zůstává bez smlouvy, konec jednání je v nedohlednu

17. srpna 2018, 12:45

Vojtěch Balon

V uplynulém ročníku se mladý obránce Shea Theodore postupně vypracoval mezi opory senzačního finalisty Vegas Golden Knights, necelý měsíc před začátkem přípravy ale stále není vůbec jisté, zdali se jí rodák z Langley zúčastní.

Klubové vedení mu nabídlo roční smlouvu v hodnotě kolem jednoho milionu dolarů, kterou však Shea Theodore a jeho agent vcelku pochopitelně smetli ze stolu. Theodorův spoluhráč Colin Miller rovněž jako chráněný volný hráč v létě podepsal čtyřletý kontrakt na 3,875 milionů ročně, bývalý zadák Bostonu měl ale narozdíl od svého mladšího parťáka právo na arbitráž.

Jednání Vegas s Theodorem, zdá se, je na bodu mrazu. Čas mezitím kvapně běží, a tak se klidně může stát, že Golden Knights se budou muset v přípravě, ba třeba i na začátku základní části obejít bez své defenzivní opory.

Řekne si klubové vedení, že se bez Theodora na začátku sezóny obejde? Bude třiadvacetiletý obránce riskovat a čekat, ačkoliv se v přípravě o jím uvolněné místo v sestavě strhne boj? Samé otázky a zatím žádné odpovědi.

Chránění volní hráči nemají stanovené pevné datum, do kterého musejí podepsat; pokud tedy nepočítáme 1. prosinec, po němž nemůže žádný nepodepsaný hráč v rozehrané sezóně nastoupit. Theodorova patová situace není v NHL nic dosud nepoznaného, v nedávné době přišli ze stejného důvodu o část sezóny Jacob Trouba, Rickard Rakell či Hampus Lindholm.

Přidá se kanadský zadák na tento seznam, nebo se s Golden Knights stihne domluvit? Je čas, aby vegaské vedení začalo přemýšlet i o variantě číslo jedna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.