bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thornton si zlomil žebra a bude minimálně na měsíc mimo hru

23. ledna 2021, 12:30

David Panuška

Po celkem nenápadném hitu Joshe Archibalda opustil ledovou plochu jednačtyřicetiletý Joe Thornton, kterého zranění žeber nepustí minimálně na měsíc do hry. Torontu se tak rozpadla kompletní první lajna, neboť poslední utkání vynechal také Auston Matthews.

Jumbo Joe, jak se zkušenému hráči přezdívá, nedohrál utkání proti Edmontonu, které Toronto nakonec prohrálo. Maple Leafs Thorntona umístili na listu dlouhodobě zraněných a počítá až s měsíční pauzou, během které by měl zmeškat až devět utkání Toronta. 

Jedna z nejvýraznějších posil Maple Leafs před letošním ročníkem nasbírala během pěti utkání dva body za gól a asistenci. Zkušený útočník byl klasicky postaven vedle Marnera a Matthewse, tedy do stejné role, kterou plnil například dlouholetý spoluhráč Thorntona Patrick Marleau. 

Poslední utkání proti Oilers vynechal také Auston Matthews, který by měl být ale brzy fit. Trenér Sheldon Keefe naznačil, že klidně nastoupit mohl, ale jediný střelec pátečního duelu s Oilers se zkrátka necítil úplně nejlépe. 

„Jeho nepřítomnost tým jistě pocítí, “ uvědomoval si hlavní kouč Maple Leafs. „Ztratíte některé praktiky v trénincích i zápasech, jeho hlas a přítomnost je to, proč jsme jej podepsali,“ pokračoval Keefe. 

Právě hra Joea Thorntona a sledování jeho výkonů v náročném sportovním věku jsou jednou z věcí, na kterou se hokejová veřejnost před začátkem NHL těšila. Snad tedy sympatického útočníka uvidíme brzy zpátky na ledě.

Stojí za to dodat, že doposud jevil v NHL nadprůměrnou výdrž. Na kontě má už 1641 odehraných zápasů v základní části, co je osmý nejvyšší zápis všech dob. Vážnější zranění do jeho chorobopisu nepatřila, aspoň ne často.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.