bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tisícovka se blíží! V noci zažije Kunitz speciální utkání

14. února 2019, 12:42

Kamil Tkadlec

Pokud se nestane nic závažnějšího, tak dnes v noci ze čtvrtka na pátek pokoří Chris Kunitz hranici tisícovky mačů v nejprestižnější hokejové lize světa. Jeho tým Chicago Blackhawks přivítá na svém ledě New Jersey Devils. Útočník, který má čtyři prsteny za vítězství ve Stanley Cupu, tak míří za dalším milníkem k potvrzení jeho úspěšné a bohaté kariéry.

Kunitz vstoupil do NHL v roce 2003, kdy podepsal smlouvu jakožto nedraftovaný volný hráč s Anaheimem. Jednalo se o dobu, kdy Ducks měli jeden z nejlepších týmů v lize a Kunitz mohl vyrůst v tak ceněného hráče pod dohledem takových velikánů, jakými v té době byli Teemu Selänne, Scott Niedermayer a Chris Pronger. Každá z těchto legend má navíc místo v Síni Slávy NHL, takže se Kunitz mohl učit opravdu od těch nejpovolanějších.

„Učil jsem se a sledoval Selänneho, jak pracuje na svém řemesle a jak si užívá každý jeho zápas i v pozdějších letech. Na Niedermayerovi jsem zas obdivoval klid, který přinášel,“ prozrazuje Kunitz hlavní přednosti jeho dřívějších spoluhráčů. „Jsem jenom rád, že jsem si mohl vzít od každého skvělého hráče kousek jeho energie.“

V Anaheimu působil pět sezon, za které stihl nasbírat 192 bodů (81+111) a v roce 2007 získal první ze svých čtyřech Stanley Cupů. Nejpovedenější období své kariéry ovšem prožil v Pittsburghu, kam byl vyměněn v únoru 2009 společně s centrem Ericem Tangradim za beka Ryana Whitneyho. S Penguins zvedl pohár pro vítěze NHL dohromady třikrát, a to v letech 2009, 2016 a 2017.

V sezoně 2013-2014 pak zaznamenal svůj osobní rekord v počtu získaných kanadských bodů, kterých si připsal 68 (35+33). Za Penguins odehrál dohromady úctyhodných devět sezon, nastoupil v 569 zápasech a získal 388 bodů (169+219). 

Nejčastěji hrál v jedné lajně po boku hvězdného centra Sidneyho Crosbyho, který ocenil jeho schopnosti na obou stranách hřiště. „Hrál hodně ofenzivně, nicméně pak se také dokázal vrátit do obrany a zablokovat střelu. Navíc umí velmi dobře číst hru a má několik způsobů, jak být produktivní,“ chválí Crosby svého bývalého spoluhráče.

Kanadský útočník má za svou bohatou kariéru nastřádaných 613 bodů za 264 gólů a 349 asistencí. Během 999 zápasů v NHL nastoupil za Anaheim, Atlantu, Pittsburgh, Tampu a Chicago. Dále se může pochlubit olympijským zlatem ze Soči 2014. Každopádně i samotný Kunitz si uvědomuje, že už mu moc času v NHL nezbývá. Je tak velice pravděpodobné, že tato sezona bude jeho poslední.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.