bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vždy jsem chtěl skončit jako hráč Montrealu, Tomáš Plekanec se loučí s NHL

9. listopadu 2018, 16:45

Martin Zíta

Český útočník Tomáš Plekanec končí svou zámořskou kariéru. V NHL zvládl odehrát 1001 zápasů, drtivou většinu v dresu Montrealu Canadiens. Vedení Habs v pátek oznámilo, ze českého útočníka umístilo na listinu volných hráčů s cílem oboustranného ukončení smlouvy. Plekanec následně novinářům řekl, že v NHL nadobro končí.

Vždy jsem chtěl skončít jako hráč Montrealu, řekl Plekanec novinářům. Řekl také, že už mluvil se spoluhráči v kabině a loučení bylo těžší, než očekával. Čas na konec NHL Plekanec podle svých slov vycítil v přítomnosti vpřed se tlačících mladíků a souhlasil s ukončením své smlouvy, které inicioval generální manažer klubu Marc Bergevin.

Při krátkém proslovu Plekanec také řekl, že s hokejem nadobro nekončí. Na led by chtěl ještě do konce letošní sezony a zvažuje údajně návrat do domovského Kladna.

Podle dostupných informací by se po oboustranném ukončení smlouvy neměl Plekancův plat dále počítat pod platový strop, přestože jej podepsal po 35. roce věku.

Svou zámořskou cestu začal Plekanec na farmě v dresu Hamiltonu v roce 2002, odkud se vypracoval do hlavního kádru Canadiens. První starty v NHL si připsal už v sezóně 2003/04 a naplno do sestavy slavného kanadského klubu pronikl po výluce v sezóně 2005/06.

Tomáš Plekanec se do zámořského hokeje zapsal jako velký pracant, který válel na obou koncích kluziště a i přes na první pohled nenápadnou hru se zařadil po bok nejdéle sloužících hráčů Montrealu Canadiens.

Obdobnou reputaci si držel i na druhé straně Atlantiku – doma v České republice – a i díky tomu si vysloužil opakovaně přišití kapitánského céčka na dres národního týmu.

V NHL odehrál Tomáš Plekanec celkem tisíc a jeden zápas. Nasbíral v nich celkem 608 bodů za 233 gólů a 375 asistencí. Sedmnáct zápasů si Plekanec zapsal jako člen Toronta Maple Leafs v minulé sezoně, kam ho Habs poslali před uzávěrkou přestupů.

V létě ale šestatřicetiletý Plekanec s Montrealem znovu podepsal smlouvu a jubilejní tisící zápas si užil v barvách mužstva, které se stalo synonymem pro jeho kariéru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.