bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tkachuk, Rittich, Bennett a jejich nové smlouvy. Trelivinga čeká v Calgary náročné léto

9. července 2019, 12:00

Jiří Lacina

Seznam hokejistů přihlášených k arbitráži je již několik dnů známý, u nás vám ho nabídl kolega Jiří Sameš. V Calgary evidují čtyři žádosti, což je spolu s Buffalem a St. Louis nejvíc. O možnost slyšení u nezávislého soudce požádali u Flames Sam Bennett, Ryan Lomberg, Rinat Valiev a David Rittich.

Pro fanoušky kanadského týmu je dobrou zprávou, že si klub hráče udrží. Trochu komplikující se může jevit otázka za kolik. Prostor pod platovým stropem není neomezený.

Generálnímu manažerovi Bradu Trelivingovi naskočilo na čele pár dalších vrásek, neboť řeší také smlouvu pro Matthew Tkachuka. Tady půjde o pořádné navýšení, protože čtvrtému nejproduktivnějšímu hráči Flames (34+43) právě skončila omezená nováčkovská smlouva.

„Skutečně, nakonec všichni podepíší,“ je přesvědčený Treliving, jenž zatím předložil všem borcům povinné kvalifikační nabídky. „Je to jen otázka toho, kolik si přesně vydělají. Pracujeme na tom. Věřím, že se dohodneme. A pokud ne, rozhodne arbitráž.“

Praxe posledních let sňala z arbitrážního soudu masku strašáka. Ačkoli, možná právě obava z otevřené konfrontace tomuto stavu přispěla. Kluby se obvykle s hráči dohodnou před vypuknutím prvního stání, často jen pár hodin před jeho zahájením. Na druhou stranu, dokud je „čas“, nikdo nespěchá, nač předčasně ustupovat z pozic.

Valiev a Lomberg Trelivingovi starosti nedělají. „To se utřídí, o to nemám obavy,“ řekl klidně. Větší problém bude David Rittich, jehož v klubu reflektují jako gólmana budoucnosti. Jihlavský rodák si v šestadvaceti letech vydobyl dost slušnou pozici na to, aby si z loňských 800 tisíc příjmu výrazně polepšil. Klub má nyní pod stropem necelých 10 miliónů dolarů místa.

Náročné může být také jednání s Bennettem, jenž asi bude žádat výrazně víc než dosavadních 1,95 mil. dolarů ročně. „Samova ofenziva roste, loni myslím našel v sestavě svoje místo. Dospěl. Čekáme od něj, že nám pomůže vyhrávat. To neznamená nutně dávat góly, prostě jde o to být tím správným bojovníkem do každé situace.“

Tkachuk, Bennett, Rittich se do deseti miliónů určitě nevejdou. Treliving bude muset čarovat. Už prý slíbil „aktivní snahu“ směřující k vytvoření prostoru pod stropem. „Součást procesu,“ krčí rameny. Pokud jde o arbitráž, upřímně doufá, že s hráči najde shodu ještě před jejím začátkem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.