bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

To byl obrat! Bruins stáhli dvoubrankové manko a ovládli první finále

28. května 2019, 5:01

Vojtěch Balon

Úvodní zápas finálové série o Stanleyův pohár se vyvíjel mnohem lépe pro hokejisty St. Louis, kteří na začátku druhé třetiny vedli po trefách Schenna a Tarasenka 2:0. Bruins ale poté předvedli skvělý obrat a nakonec slaví výhru 4:2!

Boston Bruins - St. Louis Blues

4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. B. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (B. Schenn)

Bruins hnáni hlasitým publikem do utkání vstoupili velmi aktivně, už v prvním střídání nebezpečně vypálil David Pastrňák, ale Patrice Bergeron nedokázal dorazit puk za záda brankáře Binningtona. O chvilku později to individuálně zkoušel Jake DeBrusk, svůj únik ale nedotáhl do gólového konce. Bostonští hokejisté tlačili a byli nadále nebezpečnější, Pastrňák ale v sedmé minutě ztroskotal na skvělém Binningtonovi.

Poté se navíc projevilo omleté pravidlo nedáš - dostaneš, necelou minutu po Pastrňákově šanci otevřel skóre střelou z mezikruží hostující Brayden Schenn. Ještě před první sirénou si Bruins vytvořili dvě solidní šance na vyrovnání, Johansson ale orazítkoval tyč a Coyleova teč proletěla těsně vedle.

Na začátku druhé periody Blues díky minele Davida Pastrňáka navýšili své vedení. Havířovský rodák při rozehrávce namazal puk Schennovi, jenž poté nabil Vladimiru Tarasenkovi a ten mazácky překonal dezorientovaného Tuukku Raska. Stav 0:2 ale vydržel jen něco přes minutu, v čase 22:16 totiž Connor Clifton šťastnou tečí bruslí usměrnil Kuralyho nahození do sítě.

Svěřenci Bruce Cassidyho navíc ještě ve druhé třetině dokázali odmazat i druhou polovinu svého manka, a to díky ráně Charlieho McAvoye z vrcholu kruhů. Ve 46. minutě B’s dokonali obrat úplně, když Sean Kuraly ze závaru před Jordanem Binningtonem pověsil puk za jeho záda.

V závěru to Blues zkusili bez brankáře, jenže minutu a 49 sekund před třetí sirénou poslal jejich naděje k ledu gólem do prázdné branky Brad Marchand. Boston tak po parádním obratu ovládl první zápas finále 4:2.


T. Rask (BOS)— odchytal 59:01 minut,16 zákroků, úspěšnost 88,9 %
J. Binnington (STL) – odchytal 58:14 minut, 34 zákroků, úspěšnost 91,9 %

Zdeno Chára (BOS) — 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:38
David Pastrňák (BOS) — 0+0, 4 střely čas na ledě 15:48
David Krejčí (BOS) — 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:31

1. Sean Kuraly (BOS)
2. Marcus Johansson (BOS)
3. Connor Clifton (BOS)

Stav série: 1:0

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.