bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tolvanen a Vesalainen blízko podpisu profesionálních smluv

24. března 2018, 11:40

Jakub Hromada

Finské naděje z loňského draftu zažívají skvělý rok v Evropě. Jeden září v KHL, druhý v domácí soutěži. Tak jako tak chybí jen dořešit detaily smluv a možná ještě v této sezóně zamíří směrem za Atlantik.

Eeli Tolvanen se ukázal jako skvělý a možná trochu i šťastný tah organizace z Tennessee, když "zbyl" na 30. pozici prvního kola draftu 2017. Tehdy prokazoval svoje schopnosti v americké USHL, kde hrál celkem dvě sezóny v dresu Sioux City Musketeers.

Už v ten moment moc nikdo nechápal, že tento střelec zůstal dostupný až do konce prvního kola. Ale možná tohle byl ten důvod jeho skvělé následující sezóny, prostě chtěl dokázat, že patří výš.

Dlouho se pohyboval na čele kanadského bodování Kontinentální hokejové ligy, poté odjel s juniorským výběrem Finska na mistrovství světa, kde zůstal trochu za očekáváním. Znovuzrození toho úžasného Tolvanena přišlo na olympijských hrách, dostal se All-Star týmu turnaje a v celkové produktivitě byli lepší jen Gusev s Kaprizovem.

Nikdo nepochybuje o tom, že po vypadnutí z play-off (od kterého je dělí jedna prohra), podepíše vstupní smlouvu s Nashvillem a dost možná se ihned připojí k týmu a pomůže Predators ve vyřazovací části.

To Kristian Vesalainen tak výrazný není. Nebo je? Jets se na draftu propadli o 11 pozic, aby si mohli ochránit Tobiase Enströma před Vegas. První dojmy fanoušků na sociálních sítích byly velmi pozitivní. Dost tomu přispělo i jeho jméno, kde všichni viděli "laine" a to jim ke štěstí stačilo.

Ale nebylo to jenom o jméně. Po draftu zamířil zpět do Finska, kde hrál za Hämeenlinnu v nejvyšší místní soutěži. Byl nejproduktivnější z celého týmu, avšak ten zůstal před branami play-off. Proto odešel na hostování do nejlepšího Karpatu Oulu a i tam pokračuje ve své formě. 

I on na kontrakt zatím čeká, nedávno ale vypluly na svět informace o tom, že se blíží podpis profesionální smlouvy. Doposud sice neudělal takovou díru do světa jako Tolvanen, ale příští sezónu by měl strávit minimálně v AHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.