bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomáš Hertl prožívá životní sezonu a táhne Sharks za vysněným úspěchem

10. února 2019, 15:30

Matěj Hodoval

San Jose patří bezesporu k největším favoritům na zisk Stanley Cupu. Na tomto statusu má, mimo velmi často zmiňovaných hvězd jako jsou Brent Burns či Erik Karlsson, velkou zásluhu také druhý nejproduktivnější Čech této sezony – Tomáš Hertl.

Odchovanec pražské Slavie nastupuje v dresu se Žralokem na hrudi již šestou sezonu. Před tímto ročníkem bylo jeho kariérní maximum 46 kanadských bodů, čehož dosáhl v letech 2015/2016 a 2017/2018. 

Letos řádí ještě více. Padesát utkání mu stačilo na to, aby zmíněnou hranici překonal. V souboji Sharks s Flames zaznamenal dvě branky a jednu gólovou asistenci. A nepolevil. V posledním klání na ledě Edmontonu se na výhře svého mužstva podílel gólem a nahrávkou. Na kontě má dohromady za 51 zápasů pětadvacet tref (z čehož dvakrát se jednalo o hattrick) a šestadvacet nahrávek. V obou případech se jedná o dosavadní kariérní maximum.

Ve velmi nabité konkurenci, jakou představuje kádr Žraloků, patří věčně usměvavý centr k nejlepším. Hertlovi patří v týmovém bodování druhé místo za Brentem Burnsem, jedním z kandidátů na Norris Trophy, v tabulce střelců se pak jako jediný před pražského rodáka dostal kapitán Joe Pavelski, jenž vstřelil o čtyři góly více.

Hertl dle vlastních slov hraje svůj nejlepší hokej v kariéře. „Řekl bych, že ano. Myslím, že tomu tak je již od začátku sezony. Navíc jsem v sezoně neměl ani moc vyloženě špatných zápasů, jako většinou mívám. Snažím se hrát mojí hru a funguje to. Jsem šťastný za naší lajnu, vybudovali jsme si mezi sebou určitou chemii a každou noc se dostáváme do šancí,“ svěřil se pětadvacetiletý sympaťák.

Vedle českého útočníka se daří také jeho spoluhráčům. Ať už nastupoval forvard s osmačtyřicítkou na zádech vedle kohokoliv, vždy patřila jeho formace k nejlepším a stejně tomu tak je i nyní, kdy vede útok s Evanderem Kanem a Joonasem Donskoiem na křídlech.

Je to velmi trpělivý hráč. Velký a silný chlapík, je těžké ho odstavit, když je na kotouči. V tuto chvíli hraje opravdu skvělý hokej a dokáže střílet góly. To je skvělé, potřebujeme to,“ říká na adresu svého spoluhráče Evander Kane.

San Jose se v tabulce nachází na druhé příčce Západní konference i Pacifické divize se ziskem třiasedmdesáti bodů. Na vedoucí pozici, kterou hájí Plameny z Calgary, jim schází jediný bod. Sharks aktuálně šlapou jako švýcarské hodinky, zvítězili v posledních pěti zápasech a v únoru ještě nepocítili pachuť porážky, čili na samém vrcholu je můžeme vidět dost možná velmi brzy. Cíl však zůstává jen jeden – historicky první Stanley Cup. Dočkají se ho s českou pomocí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.