bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomáš Plekanec mění kanadské metropole, z Montrealu se přesouvá do Toronta

25. února 2018, 17:52

Martin Zíta , Marek Hedbávný

Český útočník Tomáš Plekanec poprvé v NHL mění dres. Canadiens se na jeho výměně dohodli s Torontem, které za něj do Montrealu poslalo volbu ve druhém kole nadcházejícího draftu, útočníka Kerbyho Rychela a obránce Rinata Valieva. Plekance ještě do Toronta doprovodil Kyle Baun.

Spolu s Plekancem posílil Maple Leafs útočník z farmářské AHL Kyle Baun. Opačným směrem putují volba v druhém kole letošního draftu a mladíci Kerby Rychel s Rinatem Valijevem. Oba letos hrají pouze v AHL. Montreal si zároveň ponechal polovinu Plekancovy mzdy, aby se Toronto vešlo pod platový strop.

Plekanec dosud v NHL nikde jinde než v Montrealu nepůsobil a celkově za něj odehrál 1 068 zápasů. V právě probíhající sezoně má po 60 duelech bilanci 6+18.

Canadiens se letos do play off takřka jistě nepodívají. A protože Plekancovi v červnu skončí smlouva, nabízeli ho konkurenci. Zájem mělo několik klubů včetně Winnipegu. Poctivý pracant, který je vynikající na buly a výborný v obranném pásmu, nakonec zamířil do Toronta. 

Maple Leafs už před tímto trejdem patřili k favoritům na zisk Stanleyova poháru. A s Plekancem budou ještě silnější! Vždyť pětatřicetiletý srdcař může být až čtvrtým centrem týmu. Za Maple Leafs už totiž hrají jiní skvělí střední útočníci: Auston Matthews, Nazem Kadri a Tyler Bozak.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.