bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

TOP 10 příběhů nové sezony NHL

13. ledna 2021, 14:45

Ondřej Mach

Nový ročník NHL startuje už dnes v noci, a přestože bude o něco kratší než obvykle, tak se máme na co těšit. Podívejte se na náš výběr deseti nejzajímavějších příběhů nadcházející sezony!

Covidová situace

NHL se stejně jako další ligy nevyhne problémům spojeným s pandemií koronaviru. V létě se play off dohrávalo v kanadské bublině, něco podobného teď není především z finančních důvodů možné. Na většině stadionů se bude hrát bez diváků, hokejisté musí počítat s pravidelným testováním a dalšími bezpečnostními opatřeními. Už před startem základní části ale hlásí nakažené v Dallasu nebo Columbusu.

Tampa bude postrádat Kučerova

Obhájce Stanley Cupu zasáhla těsně před Vánoci nemilá zpráva, Tampa Bay se celou základní část bude muset obejít bez ruského útočníka Nikity Kučerova. Nejproduktivnější hráč Bolts z posledních pěti sezon musel na operaci se zraněnou kyčlí, vrátit by se podle prvních odhadů mohl až na vyřazovací část. 

Chára po čtrnácti letech v novém

Obránce Zdeno Chára v barvách jiné organizace než Boston Bruins? Řada fanoušků si to neuměla představit. Slovenský obr má přesto po čtrnácti letech nové angažmá, v této sezoně bude nastupovat za Washington. Chára jako dlouholetý kapitán dovedl Medvědy v roce 2011 k zisku Stanley Cupu, předtím působil v New Yorku nebo Ottawě. Teď má před sebou další výzvu.

Mladí gólmani na scénu

Jedním z lákadel budou i mladí brankáři, kteří ve svých klubech dostanou větší roli. Flyers si hýčkají Cartera Harta, novou jedničkou Pittsburghu je Tristan Jarry, Devils zase budou spoléhat na Mackenzie Backwooda. A to nezapomínejme na Ilju Samsonova ve Washingtonu, Igora Šesťorkina z Rangers nebo Thatchera Demka ve Vancouveru.

Jak se v lize uvede Lafrenière?

Generační talent. Hráč, který může změnit tvář organizace. Takové přívlastky si svými výkony vysloužil Alexis Lafrenière, jednička říjnového draftu. Kanadský supertalent zamířil do Rangers, kde od ně očekávají velké věci. Zařadí se po bok největších hvězd NHL? První rok by o tom mohl napovědět. 

Thorntonův Last Dance

Čas se zastavit nedá, to Joe Thornton dobře ví. Legendární útočník toho během své bohaté kariéry dokázal hodně, jedna věc mu ale stále chybí – prsten pro vítěze Stanley Cupu. I proto se po patnácti letech rozhodl opustit svůj hokejový domov v San Jose. S Torontem bude mít dobrou šanci, aby stříbrný pohár zvedl nad hlavu. V jednačtyřiceti letech ho možná čeká jeho Last Dance. 

Marleau útočí na rekord

45 utkání. Tolik schází Patricku Marleauovi k tomu, aby překonal Gordieho Howea a stal se hráčem s nejvíce odehranými zápasy v NHL. Železný útočník chtěl v létě s Pittsburghem zaútočit na Stanley Cup, nyní je zpátky v San Jose. A jeden z nejcennějších rekordů má na dosah. 

Nové divize

Ne, tahle sezona se ani zdaleka nedá zařadit do kategorie "běžná". Kvůli problémům souvisejícím s pandemií koronaviru došlo k reorganizaci divizí, které se teď dělí na Severní, Východní, Střední a Západní. Hodně zajímavá bude první z nich, v níž se budou potkávat pouze kanadské týmy. Z každé divize postoupí do play off čtyři mužstva.

Hall znovu hraje o budoucnost

Devět let čekají na účast v play off, nikdy ve své historii nezískali Stanley Cup. A přesto se Buffalu na trhu s volnými hráči podařilo ulovit zřejmě největší dostupnou hvězdu – Taylora Halla. Vítěz Hart Trophy z ročníku 2017/18 dostal roční smlouvu na osm milionů dolarů, za chvíli ale budoucnost bude muset řešit znovu. 

Rozšiřovací draft

Od sezony 2021/22 doplní NHL tým Seattle Kraken. Dvaatřicátý celek vyrovná počty klubů v obou konferencích, nejnovější přírůstek ligy se zařadí do té západní. Rozšiřovací draft, na kterém zástupci organizace vytvoří soupisku Kraken, je na programu 21. července. Vstoupí Seattle do ligy podobně úspěšně jako Vegas Golden Knights?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.