bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto bude zbrojit na Stanley Cup. Ve hře je i volba v prvním kole draftu

18. ledna 2019, 12:00

Šimon Rogner

Hokejisté Toronta sice v posledních týdnech zpomalili ze svého divokého tempa na začátku sezóny a budou si ještě muset dávat pozor, aby se udrželi na příznivých příčkách pro play off, nicméně bezpochyby patří mezi jedny z favoritů na letošní Stanleyův Pohár. Nelze se tak divit tomu, že se v Kanadě začíná s blížící se uzávěrkou přestupů čím dál tím horentněji spekulovat, zda se Leafs nezbaví své volby v prvním kole draftu. Proč se jí je Kyle Dubas ochotný vzdát?

Samozřejmě že slovo „vzdát“ je zde míněno v nadneseném smyslu. Pokud generální manažer Maple Leafs usoudí, že svůj nejlepší výběr v draftu vymění, určitě se ho nebude jen tak „vzdávat“. Naopak se bude snažit posílit největší slabinu jinak nadupaného mužstva – obranné řady.

S informací, že Maple Leafs jsou ochotni vyměnit svoji volbu v prvním kole draftu, přišel novinář serveru The Athletic Pierre LeBrun. O nedlouho později ho doplnil další renomovaný reportér Bob McKenzie z TSN, který nejprve přinesl dlouho známou informaci, že Leafs budou hledat na přestupovém trhu obránce, ale zároveŇ sdělil, že je možné, že jeden z mladých útočníků z dvojice Kasperi Kapanen – Andreas Johnsson by musel být kvůli případné výměně obětován.

Maple Leafs by údajně nejradši získali obránce, jemuž ještě kontrakt pár let platí, takže si budou muset připlatit. Taková je dlouhodobá Dubasova strategie. Je navíc nutné připomenout, že obránci Jakeu Gardinerovi končí smlouva už v červenci (UFA) a je možné, že v Torontu ani novou nedostane.

Když už jsme u končících smluv, zmiňovaní Kapanen s Johnssonem se v létě stanou chráněnými volnými hráči, druhý jmenovaný pak bude mít k dispozici dokonce arbitrážní práva. A vzhledem k tomu, že se oběma v letošní sezóně daří – Kapanen má ve 45 utkáních 15 gólů a 28 bodů a Johnsson ve 40 duelech 10 branek a 21 bodů –, odchod jednoho z nich může týmu po stránce platového stropu pomoci.

Bez kontraktu totiž v létě budou další dva chránění volní hráči – superhvězdy Auston Matthews a Mitch Marner. Oba si můžou klidně říci o 10 a více miliónů dolarů a Dubas na ně musí někde ušetřit.

Dá se tak předpokládat, že varianta trejdu jednoho ze zmiňovaných mladíků společně s volbou v prvním kole draftu může být pro týmy v přestavbě zajímavou nabídkou. A určitě se dá předpokládat, že to je varianta trejdu, kterou budou Dubas a spol. směrem k 25. únoru zvažovat čím dál tím více.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.