bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto hlavním zájemcem o Murrayho, nejdřív se ale musí zbavit Andersena

6. září 2020, 10:00

Ondřej Mach

V posledních dnech se notně spekuluje o budoucnosti Matta Murrayho, výměna je podle posledních informací na spadnutí. Jedním z hlavních kandidátů na zisk brankáře, který Pittsburgh Penguins dotáhl ke dvěma Stanley Cupům by měli být i Toronto Maple Leafs.

Generální manažer Penguins Jim Rutherford už před časem potvrdil, že udržet po sezoně oba maskované muže bude takřka nemožné. Murray za sebou má statisticky nejhorší rok v NHL, proti němu stoji Tristan Jarry, který se během ročníku probojoval až na All-Star Game.

Je logické, že volba nejspíš padne na Murrayho. Šestadvacetiletému brankáři končí aktuální kontrakt, a přestože to z jeho strany v posledních letech nebylo úplně ono, tak by se stejně dalo očekávat citelné navýšení platu. Murray dosud pobíral 3,75 milionů dolarů ročně.

Pittsburgh se hrdiny z play off v letech 2016 a 2017 bude chtít zbavit ještě před otevřením trhu s volnými hráči na počátku října. Mezi zájemci o služby šestadvacetiletého Kanaďana je podle reportéra TSN Franka Seravalliho až šest týmů.

 

„Předpokládá se, že Penguins mají na Matta Murrayho alespoň jednu stálou nabídku. Mezi potenciálními nápadníky jsou Maple Leafs, Oilers, Flames, Senators, Sabres a Avalanche, tento seznam se ale brzy může rozrůst,“ informoval Seravalli.

Nejvíce se však mluví o zájmu Toronta. Současný generální manažer Maple Leafs Kyle Dubas si Murrayho pamatuje ještě z juniorské OHL, kdy oba působili v týmu Soo Greyhounds. Nyní by se po letech mohli znovu setkat v jedné organizaci.

Má to ale jeden háček. Roli jedničky v brankovišti kanadského klubu v posledních letech plní Frederik Andersen. O odchodu dánského gólmana se začalo spekulovat hned po vypadnutí Toronta z letošních vyřazovacích bojů.

Klub by tak před příchodem Murrayho nejspíš musel vyměnit Andersena, pro Pittsburgh by jakýkoliv obchod zahrnující dalšího brankáře nejspíš nedával smysl. Další otázkou je, zda je v posledních letech nekonzistentní Murray lepší variantou než Andersen.

Dalším hokejistou, jenž by se mohl stát součástí nějakého trejdu, je Jared McCann. Čtyřiadvacetiletý útočník měl u Pens plnit roli třetího centra, po neuspokojivých výkonech v play off je ale před ním nejistá budoucnost.

Čtěte také:
Nečekaný hrdina. Kiviranta vystřelil hattrickem postup Dallasu
Méně peněz, nebo let? Dělal jsem to celou kariéru, tohle je můj čas, tvrdí Krug

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.