bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto může přeskočit Boston, New York se těší na derby

22. března 2017, 20:00

David Jahoda

Columbus už si sice zajistil postup do play off, klidně však ještě může zabojovat i o zisk Prezidentského poháru. Jedním z kroků by k tomu mohla být výhra nad Torontem. I to má však o motivaci postaráno. Případným vítězstvím by se Leafs posunuli před Boston na třetí místo Atlantické divize. Kdyby ale zaváhali, dali by tím šanci Islanders, kteří se v newyorském derby utkají s Rangers. Třetí zápas noci pak bude patřit týmům z Pacifické divize Anaheimu a Edmontonu.

0:00 Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs

Čtyři vítězství za sebou. Stejně dobrou formu jako Columbus má v NHL momentálně jen Edmonton. Blue Jackets dokázali během této sérii zdolat Philadelphii, Floridu, Islanders a New Jersey. Mimo jiné si už také vybojovali jistotu účasti v play off, v němž se ukážou po třech letech. Po 71 zápasech má Columbus na svém kontě 100 bodů, Pittsburgh má 102, Washignton, lídr ligy, ještě o jeden více. Výhrou nad Torontem by se tak Jackets mohli na Capitals dotáhnout. 

Toronto chybělo ve vyřazovacích bojích ještě o jednu sezonu déle, naposledy se do nich podívali ve výlukou zkráceném ročníku 2012/13. Pokud by se povedlo partě okolo poslední jedničky draftu Austona Matthewse do play off letos protlačit, bylo by to teprve podruhé během předešlých dvanácti let. Proti Columbusu mohou Leafs udělat další krok. Aktuálně jsou se ziskem 81 bodů na druhé pozici divoké karty, výhra by je však posunula před Boston, který je nyní na třetí příčce Atlantické divize.

Startující brankáři: Joonas Korpisalo – Frederik Anderson

0:30 New York Rangers – New York Islanders

Rangers vs. Islanders, střet odvěkých rivalů. Letos k němu došlo už třikrát. Poprvé hned na úvod sezony, úspěšnější byli Rangers. Další dva vzájemné duely ale zvládli borci z Brooklynu. Domácí Jezdci už se prakticky mohou soustředit jen na to, aby dobře naladili formu na play off. Na svém kontě mají 94 bodů, což je sice řadí na příčku první divoké karty, vadit jim to ale příliš nemusí. Na první tým, který je nepostupový (právě Islanders), mají náskok 16 bodů. Z posledních čtyřech duelů Rangers tři prohráli, už šest duelů za sebou pak nemohli spoléhat na zraněného Henrika Lundqvista. 

Zpočátku sezony to s Islanders vypadalo dost prachbídně, pomohla však změna kouče. Díky několika dobrým zápasům jsou nyní Ostrované tam, kde jsou – v boji o play off. Na Toronto, které drží poslední postupovou pozici, momentálně ztrácí tři body. Třetí výhra v ročníku nad rivaly z Manhattanu by jim tak výrazně pomohla. Islanders si však v posledních zápasech sami dost zavařili. V předešlých pěti utkáních brali vítězství pouze jednou. O třetí účast ve vyřazovací části za sebou tak budou muset ještě pořádně zabojovat.

Startující brankáři: Antti Raanta – Thomas Greiss

3:00 Anaheim Ducks – Edmonton Oilers

Tyhle týmy z Pacifické divize už se o svou účast v nejdůležitější části sezony už příliš strachovat nemusejí. Jak Anaheim, tak Edmonton si během cesty základní částí připsaly shodně 87 bodů v 72 zápasech. Ve čtvrtém vzájemném souboji sezony tak půjde o to, kdo pro sebe alespoň prozatím uzme v Pacifické divizi druhou příčku. Ducks se už několik zápasů musí obejít bez jedničky Johna Gibsona. Ten si přivodil zranění 20. února, následně sice nastoupil do duelu se St. Louis (10. března), ale od té doby zase chybí. Větší problém to ale pro Ducks není, záskok za Gibsona totiž skvěle zvládá Jonathan Bernier, jenž dovedl Anaheim k pěti výhrám z posledních sedmi klání.

Jak už bylo řečeno výše, Edmonton má společně s Columbusem nejlepší formu v soutěži. Během čtyřzápasové série výher si poradil s Dallasem, Bostonem, Vancouverem a naposledy s Los Angeles, kterému zase o kus vzdálil postup do play off. Po osmi domácích duelech se nyní Olejáři vydávají na dvouzápasový trip – po Anaheimu navštíví Colorado. Mimo to, že se Edmonton s největší pravděpodobností už může po deseti letech těšit na vyřazovací boje, bude zajímavé sledovat, zda kapitán Connor McDavid zvládne uhájit první místo v produktivitě, a jestli si náhodou v posledních zápasech výrazně nepromluví do boje o Vezinovu trofej celou sezonu výborně chytající Cam Talbot.

Startující brankáři: Jonathan Bernier – Cam Talbot

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.