bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto na nového lídra nespěchá. Také příští rok zřejmě přežije bez kapitána

1. června 2017, 16:30

Jiří Lacina

Také v nadcházející sezóně se zřejmě tradiční kanadský klub obejde bez kapitána. Přestože například Auston Matthews odehrál fantastický ročník, vypadá to, že ani on, ani nikdo jiný nedostane příští rok na dres céčko. Taková je aspoň novinářská interpretace slov generálního manažera Lou Lamoriella.

Ve středečním rozhovoru s Pierrem LeBrunem z TSN reflektoval zkušený šéf hlasy z Toronta a okolí volající po jmenování nového kapitána v tom smyslu, že jeho tým má celou řadu naléhavějších starostí, které musí do sezóny 2017-18 vyřešit.

„Nebudu překvapený, pokud příští rok nebudeme mít kapitána,“ řekl doslova Lamoriello. „Právě teď to není nic, co by před námi leželo na stole. Myslím, že jsme letos měli senzační vedení se spoustou mladých hráčů, takže v tuto chvíli nic takového nezvažujeme.“

Od okamžiku odchodu Diona Phaneufa na konci sezóny 2015-16 je vedení týmu Maple Leafs rozděleno mezi několik alternativních kapitánů. Trio zkušených Matt Hunwick (32 let), Leo Komarov (30), Tyler Bozak (31) doplnil letos mladík Morgan Rielly (23).

Právě Rielly, jenž má za sebou v Torontu čtvrtou kompletní sezónu, byl perspektivně zvažován jako optimální vůdce. Jenomže mezitím draftovaly loni Javorové listy Austona Matthewse, jenž v prvním roce šokoval vyzrálostí svého projevu a fakticky se stal tahounem týmu i bez céčka.

Začalo se spekulovat, že může Matthews následovat osud Connora McDavida a po skončení premiérové sezóny v NHL se dočká oficiálního jmenování kapitánem. Tak rychlé to ale asi nebude. Vedení klubu nemíní na amerického mladíka tlačit.

Pokud jde o další dění v kádru Toronta, hovoří se o tom, že klub neprodlouží spolupráci s Romanem Polákem, jenž si asi bude hledat práci jinde. Lamoriello zůstal tajemný, i pokud šlo o dotazy na nové smlouvy s Jamesem Van Riemsdykem, Leo Komarovem a Tylerem Bozakem. Všichni tři vstupují do posledního roku kontraktu, po němž se mohou stát volnými hráči bez omezení.

„To ale neznamená, že s lidmi nemluvíme,“ připustil čtyřiasedmdesátiletý muž probíhající jednání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.