bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto nezačalo optimálně. Zůstáváme ale pozitivní, hlásí Matthews

2. listopadu 2019, 16:00

Matěj Hodoval

Toronto v dosavadním průběhu sezony zatím úplně nenaplňuje to, co se od tak nabitého kádru čeká. Leafs nikterak nevyčnívají, ve Východní konferenci dokonce v tuto chvíli nepatří ani mezi osm elitních týmů. Co za tím stojí?

Fanoušci v Torontu si pravděpodobně představovali o něco lepší první měsíc základní části. Maple Leafs skončili v říjnu s bilancí šesti výher, tří proher v základní hrací době a čtyř porážek v prodloužení nebo po samostatných nájezdech.

Javorové listy se tak s patnácti body aktuálně nacházejí jedno místo za Floridou, která aktuálně hájí poslední divokou kartu na Východě. Parta kolem kapitána Johna Tavarese má navíc na kontě minimálně o jedno utkání více, než její sousedé v tabulce.

„Musíme zjistit, kdo a na čem jsme. V tuto chvíli nejsme na ničem. Stále se to snažíme vyřešit,“ kroutí hlavou lodivod Mike Babcock. „Obvykle se snažíte najít v prvních dvaceti zápasech sezony, abyste věděli, kdo jste. My jsme v situaci, kde musíme po čtrnácti duelech najít naší hru, nějaký recept, který budeme používat,“ dodává.

„Odehráli jsme čtrnáct zápasů a vypadá to, jako kdyby nás svět shazoval. My ale v kabině zůstáváme pozitivní, je příliš brzy. Stále se sehráváme s novými kluky a v listopadu chceme udělat další krok, vykročit do něj co nejlépe,“ klidní situaci Matthews.

V útočné fázi se problém hledá těžko. Maple Leafs vstřelili už devětačtyřicet branek, což je čtvrtý nejlepší počin v celé National Hockey League.

Stačí se podívat na kanadské bodování soutěže. V první třicítce jsou tři zástupci tradičního klubu – na dvanáctém místě Auston Matthews (11+5), na čtrnáctém Mitch Marner (4+12) a devětadvacátý je zadák Morgan Rielly (2+12).

Jenže na druhé straně Toronto obdrželo už devětačtyřicet gólů, víckrát inkasovali jen Sharks, Panthers, Red Wings a Kings.

Maple Leafs příliš nenahrává ani fakt, že v následujícím představení nenastoupí obránce Jake Muzzin. Naštěstí by v tom nemělo být žádné zranění, nýbrž osobní důvody.

První listopadové klání odehrají Javorové listy v neděli 3. listopadu od 00:00 středoevropského času na ledě Philadelphie. Pomoci by týmu mohl už i kapitán John Tavares, který je podle všeho velmi blízko k opuštění marodky.

„Raději byste hráli s ním, nebo bez něj? Myslím si, že odpověď je dost jednoznačná,“ řekl na adresu spoluhráče útočník Auston Matthews.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.