bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto porazilo Ostrovany, ale možná přišlo o největší hvězdu

23. února 2018, 13:00

Lukáš Podleśny

Pro nejlepší kanadský tým současnosti se páteční utkání s Islanders nevyvíjel dobře. Brzy Toronto prohrávalo 0:2, ale přesto skóre dokázalo otočit na svou stranu. Ve třetí třetině se však zranil hvězdný Auston Matthews.

Newyorský celek začal utkání na ledě Toronta s odhodláním, když ve 12. minutě vedl o dvě branky. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější Leafs. To ale není nejdůležitější. Auston Matthews totiž utkání po kolizi ve třetí třetině nedohrál a nad jeho aktuálním stavem visí otazník.

Mladý Američan se v závěru třetí periody dostal do klinče mezi Cala Clutterbucka a Adama Pelecha. Odneslo to Matthewsovo levé rameno, načež se produktivní útočník po chvíli poroučel do kabiny. Nějaké bližší informace však po zápase neměl ani trenér Mike Babcock, který si s vyjádřením počká na ranní trénink.

„Je to na nic. Je velkou součástí tohoto týmu,“ vyjádřil se útočník Mitchel Marner, který viděl Matthewse odcházet. „Je skvělé ho mít v týmu. Naštve to, když ho vidíte předčasně končit. Věřím ale, že se vrátí brzy a bude ještě silnější,“ dodal střelec kontaktní branky na 1:2.

Chvíli předtím než Matthews odešel do kabiny, stal se ještě hrdinou domácích. V 57. minutě totiž šikovně tečoval Gardinerovu střelu a obstaral tak vyrovnání na 3:3. A právě tyto důležité branky by mohly Torontu chybět. Play-off by už svěřencům Mikea Babcocka rozhodně nemělo utéct, ale důležité bude také postavení v tabulce.

Toronto je sice třetím nejlepším týmem východní konference ve venkovních utkáních, avšak na domácím ledě jsou Maple Leafs téměř k neporažení. V Air Canada Centre totiž Toronto nebodovalo jen osmkrát a momentálně na domácí půdě drží sérii osmi vítězných zápasů v řadě. V počtu nastřílených branek je pak Toronto v rámci domácích zápasů třetí nejlepší v konferenci.

Jistý je ale fakt, že se Matthews bude snažit o bleskový návrat do sestavy. Přeci jenom už 3. března se jeho Toronto představí ve Stadium Series proti Washingotnu a při takové události by nejproduktivnější hráč Leafs rozhodně neměl chybět.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.