bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto přivítá Detroit, Blues hostí Hawks. Zabere Montreal proti LA?

18. října 2017, 20:00

David Jahoda

Ve středečním třízápasovém menu se pokusí Toronto navázat na dva povedené zápasy proti Montrealu a Washingtonu. Doma ve své Air Canada Centre hostí Detroit, který zatím navzdory předpokladům drží krok s velkými favority. Zajímavý souboj se odehraje také v St. Louis, kde se místní Blues budou ve svém teprve druhém domácím utkání sezony snažit udolat Chicago. Montreal by pak rád na ledě Los Angeles uťal pět zápasů trvající sérii proher.

1:30 Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings

Toronto se po dvou zápasech na ledě soupeřů vrací domů. A nutno podotknout, že v dobrém rozpoložení. Nejprve Javorové listy zvítězily 4:3 po prodloužení proti Montrealu, čímž zlomily 14 zápasů trvající sérii porážek proti tomuto kanadskému rivalovi. Poté si Toronto vyšláplo na Washington, které vynulovalo 2:0 a vůbec poprvé v historii klubu proti Capitals zaznamenalo čisté konto. Zatím se Maple Leafs celkově daří, vyhráli pětkrát z šesti duelů, nestačili jen na New Jersey. V tabulce Východní konferenci jim patří druhá příčka.

Ani Detroit nemá do startu soutěže vůbec špatný vstup. V šesti úvodních duelech sezony padli Red Wings jen dvakrát, jednou to bylo na ledě Dallasu, a naposledy proti Tampě Bay, která jim uštědřila zaprvé osmou porážku za sebou ve vzájemných duelech a za druhé vůbec první prohru ve své zbrusu nové Little Caesars Areně. V minulém ročníku se celky z originální šestice střetly dohromady čtyřikrát, pokaždé se radovali Maple Leafs. 

2.00 St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Blues za sebou mají v nové sezoně šest zápasů, ovšem jen jednou si zahráli před domácím publikem. Nyní mají hráči St. Louis v nohách čtyřzápasový trip. Povedl se jim výlet do New Yorku, kde zdolali jak Islanders (3:2 po sn.), tak Rangers (3:1). Naopak se ale nepovedla zajížďka na Floridu. Tam totiž svěřenci trenéra Mikea Yeoa padli s Panthers (2:5) i s Lightning (1:2). S osmi body patří Blues na Západě šestá pozice.

Blackhawks jsou na tom, co se bodů týče, o jeden lépe než jejich středeční soupeř. S devíti body patří Chicagu v Západní konferenci třetí příčka. Na rozdíl od Blues na svém ledě odehráli už čtyři utkání a až na jednu výjimku s Minnesotou, s níž doma prohráli v poměru 2:5, si v nich vedli výborně. Vyprávět by o tom mohli zejména obhájci Stanley Cupu z Pittsburghu, kterým Černí jestřábi ve své sezonní premiéře uštědřili desetigólový příděl. Zajímavostí je, že se Chicago může opřít o statisticky nejlepšího gólmana ligy Coreyho Crawforda (prům. 1,39; úsp. 96,0 %).

Bilance vzájemných duelů v minulém ročníku hovoří v poměru 3:1 pro Hawks.

4:30 Los Angeles Kings – Montreal Canadiens

Minulá sezona skončila pro Los Angeles velkým zklamáním. Podruhé během posledních tří ročníků se Kings nedostali do play off, což u týmu, který pravidelně bojoval o ty nejvyšší pozice, nebylo zvykem. Odnesl to generální manažer i trenér. A zatím se zdá, že se změny povedly. Vítězové Poháru z let 2012 a 2014 mají za sebou pět utkání, v každém z nich bodovali a padli jen jednou, a to proti Calgary 3:4 po prodloužení. Nyní Kings uzavřou třízápasovou domácí sérii, v níž si už vyšlápli na Buffalo (4:2) a NY Islanders (3:2).

To Montreal zatím patří mezi největší zklamání startu nového ročníku. Canadiens sice ve svém úvodním utkání sezony dokázali přehrát po nájezdech Buffalo, následných pět utkání ale prohráli. Montreal si postupně neporadil s Washingtonem (1:6), NY Rangers (0:2), Chicagem (1:3), Torontem (3:4 po pr.) a naposledy ani se San Jose (2:5). Proti LA Kings tak má tým Claudea Juliena co napravovat. Pro Canadiens mluví bilance ze dvou vzájemných duelů proti Los Angeles z minulé sezony, v obou se totiž radovali právě oni.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.