bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto už posilovalo, Islanders cílí na Panarina. Jaké týmy budou ještě trejdovat?

31. ledna 2019, 10:30

Šimon Rogner

Toronto se jako první z favoritů na Stanley Cup odhodlalo k větší výměně, když z Los Angeles získalo kanadského obránce Jakea Muzzina. Generální manažer Kyle Dubas však rozhodně nezůstane na přestupovém poli osamocen a dá se očekávat, že do 25. února se k němu připojí celá řada dalších klubových manažerů. O jaké by se mohlo jednat?

V posledních sezónách se čím dál tím víc ukazuje, že největší posily nemusí být vždy ty, které pomůžou svým týmům k poháru. Vyprávět by o tom mohli hokejisté Washingtonu, kteří v únoru 2017 získali jednu z největších ryb Kevina Shattenkirka, ale v play off opět narazili na soky z Pittsburghu. V loňském ročníku byl jejich největší posilou český obránce Michal Kempný, který se z nenápadné akvizice vypracoval na rozhodující dílek do skládačky jménem Stanley Cup.

Přesto to spoustě jiných týmů nedá a jejich generální manažeři budou toužit některou z přestupových ryb ulovit. U jakých mužstev se tedy dá očekávat aktivita a koho budou mít případně v hledáčku?

Nashville Predators 

Nashville sice ztratil místo lídra Centrální divize, ale první místo má na dosah a do play off půjde opět jako favorit. Posilu bude hledat generální manažer David Poile do druhého útoku, kde se zatím nedaří Švýcarovi Kevinu Fialovi (8+20 v 52 utkáních). Ve hře je možný příchod Marka Stonea, podle zámořských médií však mají Preds zájem i o Artěmije Panarina, Jeffa Cartera, Waynea Simmondse, Gustava Nyquista či Matse Zuccarella.

Tampa Bay Lightning

Tampa už svoji velkou výměnu udělala – loni přivedla z New Yorku obránce Ryana McDonagha, ale aktivita se dá očekávat i letos. Alec Martinez z Los Angeles by mohl ještě více posílit defenzivní řady, Michael Ferland je útočníkem dělaným na tvrdé souboje v play off.

Winnipeg Jets

Aktivita se dá očekávat u momentálního lídra Centrální divize z Winnipegu. Mluví se o Waynu Simmondsovi, po letním odchodu loňské posily Paula Stastnyho se ale Jets zaměří na pozici centra – Kevin Hayes a Derick Brassard vypadají jako možné cíle.

Carolina Hurricanes

Carolina ztrácí na play off pět bodů a případná posila bude jednoznačně do neproduktivního útoku. Obránců mají Hurricanes dost, takže takový Dougie Hamilton by si mohl balit kufry. Na druhou stranu, pokud neprodlouží útočník Michael Ferland, teoreticky ho může klub vyměnit. Naopak Duchene a Hayes se můžou stěhovat směr Raleigh.

Columbus Blue Jackets

V souvislosti s Columbusem se už měsíce spekuluje o odchodech Panarina a brankáře Sergeje Bobrovského. Blue Jackets se ale zároveň chtějí probojovat do play off, takže v rámci případného trejdu, a to zejména za Panarina, by museli na oplátku získat adekvátního hráče do útoku. Mluví se například o Braydenu Schennovi, i když ten stačit nebude.

San Jose Sharks

Jeden z mnoha favoritů na Západě učinil svoji hlavní výměnu v září, do nového působiště by se ale podobně jako Erik Karlsson mohli stěhovat i další hráči. Jasným cílem bude další hráč do útoku – co třeba Ryan Dzingel, nebo Wayne Simmonds?

Boston Bruins

Zapomenout nesmíme ani na hokejisty Bostonu, kteří mají rovněž zájem o několik hráčů. Panarin, Carter, Simmonds, Zuccarello, Dzingel, Ferland nebo například obránce Canucks Alexander Edler, jedno je jisté – Bruins budou aktivní.

Vegas Golden Knights

Vegas se po horším vstupu do sezóny zvedlo a pomalu, ale jistě se blíží směrem k čelu Pacifické divize. Generální manažer George McPhee se nebude bát sáhnout i po dražším hráči – v jeho hledáčku by měli být Panarin a Duchene, Simmonds a Zuccarello by pak byli o trochu levnějšími náhradami.

Anaheim Ducks

Ducks se sice v posledních zápasech nedaří – z posledních deseti vyhráli jenom dva, ovšem do konce ročníku je ještě dost času a případná posila by mohla být v boji o vyřazovací boje rozhodující. V brance problém není, obránce Kačeři mají, problém je však v útoku, který je druhý nejméně produktivní v celé lize. Mluví se o Dzingelovi či Chrisu Kreiderovi.

Edmonton Oilers

O dva body za Anaheimem je Edmonton, který vstupuje do závěrečné fáze před uzávěrkou přestupů už bez Petera Chiarelliho, zda bude prozatímní generální manažer Keith Gretzky lepší, určí až případné výměny. Zajímavé je, že hráči by mohli odcházet i přicházet – Tobiase Riedera a Milana Lucice by se Olejáři rádi zbavili, Simmonds, Hayes, Dzingel či Zuccarello by naopak mohli přijít.

New York Islanders

Cíl Ostrovanů, kteří se překvapivě nacházejí na prvním místě Metropolitní divize, je naprosto jasný – získat Artěmije Panarina. Generální manažer Lou Lamoriello o něj má zájem už od léta a podle serveru The Fourth Period je ochoten vzdát se volby v prvním kole draftu. Spekuluje se, že by Panarin měl o případný podpis nové smlouvy na Brooklynu zájem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.