bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tortorella zpátky ve svém živlu. Měl bys držet hubu, vzkazuje Rutherfordovi

3. července 2018, 8:00

David Zlomek

Když se v neděli oficiálně otevřelo okno na podpisy volných hráčů, Pittsburgh neotálel a potvrdil podpis smlouvy s obráncem Jackem Johnsonem, který si Penguins vybral místo Columbusu, kde působil. Změna působiště zkušeného beka naštvala hned několik lidí, zejména pak fanoušků, nikdo ale nezašel tak daleko jako samotný trenér Blue Jackets John Tortorella.

Je určitě vhodné zmínit, že Jim Rutherford, generální manažer Penguins, se nesetkal s ovacemi, ba naopak. Většině fanoušků Pittsburghu se tento krok nezamlouvá. Nejen, že nejsou nadšeni z Johnsonových výkonů, hlavním problémem je pak délka smlouvy, která činí pět let s příjmem 16,25 milionu dolarů. Až kontrakt vyprší, bude mu už 36 let.

Své zakončení kariéry v dresu Blue Jackets si také rozhodně představoval jinak. První kolo playoff proti Capitals totiž proseděl jako zdravý náhradník.

Na tiskové konferenci, která proběhla v Pittsburghu k představení Johnsona, však na toto téma padla ostrá slova. Rutherford se vyjádřil, že Johnson rozhodně neseděl kvůli svým výkonům, nýbrž kvůli úplně něčemu jinému. Johnson pak dodal, že důvod, proč si vybral právě Penguins, byl jednoduchý. Chtěl se dostat do týmu, který uznává vítěznou kulturu.

A tohle bylo něco pro Tortorellu. Ten se opravdu nebojí ničeho a řekne, co si myslí. A většinou to opravdu stojí za to.

„Přejeme mu jen to nejlepší. Ale říkat takovéhle věci? Sra*ka,“ řekl Tortorella stránce The Athletic. 

Tortorella se také nebál otevřít citlivé téma. V kruzích NHL je totiž známé, že Johnson měl velké problémy mimo kluziště, s kterými se mu Blue Jackets snažili všemožně pomoct. Trojka draftu z roku 2005 totiž musela v roce 2014 vyhlásit bankrot, a to kvůli neuváženému chování svých rodičů.

Po své první velké smlouvě, kterou podepsal s LA Kings na sedm let a 30,5 milionů dolarů, přenechal svým rodičům veškerou kontrolu nad penězi. Nakonec to skončilo tak, že se dostali do obrovských dluhů, které Johnsona přinutily prodat dva domy. I když mu nadále chodily na účet pěkné pěkné peníze, tak se většiny musel vzdát, aby zaplatil dluhy.

„To mě na tom se*e nejvíc,“ pokračoval ostře Tortorella. „Nemá ani koule na to mi zavolat zpátky, protože jsem mu už několikrát volal. Nevyser*te se na organizaci, která vám tolikrát pomohla. Všichni víme, že Jack má nějaké problémy. Hádejte, kdo se mu snažil pomoct. My, ku*va.“

„Vždyť víte, že ho zbožňuju. Měl jsem ho na olympiádě i mistrovství světa. Mám ho fakt rád. Ale tohle je fakt směšné. Měl by se prvně podívat na sebe, než začne rýpat do ostatních lidí. Kdybych byl bývalý spoluhráč a příští rok bych proti němu hrál… no potěš,“ naznačoval Tortorella jasně, že jen co se Johnson přiblíží Columbusu, bude zle.

Jakmile se tato slova dostala k samotnému Johnsonovi, okamžitě přiznal, že trochu přestřelil. „Když jsem se do Columbusu dostal, snažil jsem se tu vítěznou kulturu vytvořit, pomoci ji vytvořit,“ vysvětloval. „Měl jsem se tam skvěle. Potkal jsem tam svou ženu, založil rodinu, našel spoustu skvělých kamarádů. Myslel jsem to tak, že jsem nadšený být v Pittsburghu, který má se Stanley Cupy zkušenosti. Nemyslel jsem to nijak špatně, opravdu,“ kál se.

Tortorella ale měl ještě co říct. To by nebyl on, kdyby nechal kámen na kameni stát. Ostře se pustil hlavně do Rutherforda. „Co mě se*e nejvíc je, že naši práci zpochybňuje druhý generální manažer. Drž hubu! S Jackem jsme věci vždycky probírali, známe se roky, mám ho rád. Nebylo vůbec lehké ho posadit.“

„Snažil jsem se udělat to nejlepší, co šlo, chtěl jsem pomoct týmu, takže Rutherford by měl držet hubu. Opravdu na ty dva nechci být zlý, známe se, jsou fajn, ale tohle je fakt moc. Starejte se sami o sebe,“ zakončil Tortorella.

Co dodat? Snad jen, že první vzájemný zápas Pittsburghu a Columbusu se odehraje 24. listopadu. Tohle si nenechte ujít.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.