bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trapas Briana Burkea: Nebýt Jágra, mohl Iginla pokračovat v Calgary

31. července 2018, 10:30

Jiří Lacina

Říká se tomu faux pas a zámořské servery tak také celé prohlášení reflektují. Zatímco Jarome Iginla ohlásil definitivní konec kariéry, přičemž slzičky tečou zejména po tvářích fanoušků Calgary, prezident Flames si nedal pozor na ústa. Jeden z nejrespektovanějších klubových funkcionářů NHL se v rozhovoru s Faizalem Khamisou ze Sportsnet nepříjemně prořekl.

Iginla, jenž odehrál v kanadském klubu 17 sezón (1995-2013), byl prý v hledáčku stejného mužstva rovněž před začátkem minulého ročníku. Jak ale prozradil Burke, klub dal nakonec přednost Jaromíru Jágrovi, což zhatilo jeden dojemný návrat. Zveřejněné rozuzlení řadu fanoušků Calgary namíchlo. Tím spíš, že jednání s Iginlou započala dřív než s českým veteránem.

Informace je o to pikantnější, že ještě na začátku září 2017 generální manažer Calgary Brad Treliving jakékoli kontakty s Iginlou či Jágrem vehementně popíral. Jak někteří správně tušili, šlo jen o kouřovou clonu, která měla probíhající šachy zakrýt.

Pro fanoušky Plamenů je Burkeovo potvrzení toho, co leckdo tušil, smutnou zprávou. Spousta z nich by si ráda vychutnala Iginlovo „vítězné kolečko“ v dresu, ve kterém strávil většinu kariéry. Možnost spojení s nastupujícími hvězdami Johnnym Gaudreauem a Seanem Monahanem vypadala rovněž lákavě.

Férové je ovšem dodat, že sám kanadský hokejista kladl důraz na to, aby pokračoval pokud možno v týmu s reálnými ambicemi na Stanley Cup, což Plameny nebyly. Také čísla hovořila za vše. Zatímco Jágr měl za sebou sezónu na Floridě, kde v 82 utkáních nasbíral 46 bodů (16+30), o pět let mladší Iginla v Coloradu a v Los Angeles zapsal v 80 zápasech jen 27 bodů (14+13).

S odstupem času už všichni ví, že sázka na Jágra Calgary štěstí nepřinesla. Zraněné koleno pustilo českého matadora jen do 22 duelů, v nichž vstřelil jediný gól, ke kterému přidal šest nahrávek. Sezónu dokončil Jágr na Kladně ve druhé tuzemské nejvyšší soutěži. Na stejném místě odstartuje i tu následující.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.