bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trápící se Ducks odvolali Carlylea z pozice hlavního trenéra

10. února 2019, 18:55

Jiří Sameš

Anaheim Ducks v neděli, 10. února, odvolali z pozice hlavního trenéra Randyho Carlylea. Funkce se pro zbytek sezony 2018/2019 prozatímně ujme generální manažer týmu Bob Murray.

„Chceme Randymu poděkovat za vše, co pro organizaci udělal. Tým dovedl ke Stanley Cupu a ke třem účastem v konferenčním finále. V Anaheimu toho dosáhl hodně," zmínil Murray v týmovém prohlášení.

„Když se nedaří, je potřeba učinit nějaká těžká rozhodnutí. Naše hra byla poslední dobou nepřijatelná. V Anaheimu máme tradici vítězit a musíme ji vrátit zpět," stojí zde dále.

Carlyle po návratu k Ducks za poslední tři roky zapsal v 220 zápasech bilanci 111-74-35. Dvakrát přitom tým v tomto sledovaném období dotáhl do play-off.

Kalifornský celek jinak Carlyle trénoval také od sezony 2005/2006 do listopadu 2011. Na jaře 2007 se radoval ze zisku Stanley Cupu.

Ducks prohráli sedm zápasů v řadě za sebou, přičemž nezískali ani jeden bod. Za posledních 21 utkání vyhráli pouze dvakrát a zaznamenali bilanci 2-15-4.

V tabulce Pacifické divize, Západní konference se Anaheim momentálně nachází v obou případech na posledním místě se ziskem 51 bodů. Za druhou divokou kartou na Západě, kterou aktuálně drží St. Louis Blues, zaostává zpět o šest bodů.

Nového trenéra budou Kačeři hledat až v průběhu letní přestávky. Hlavním kandidátem na tento post by přitom měl být Dallas Eakins, jenž trénuje San Diego Gulls, tedy farmářský tým Ducks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.