bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenéři dvacítky zapsali 18 hráčů. Na tribuně zůstanou Šalda i Jeník

26. prosince 2018, 8:08

Martin Voltr

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) Den před startem světového šampionátu do 20 let musely všechny realizační týmy zapsat na soupisku nejméně patnáct hokejistů do pole a dva gólmany. Kdo z českých hokejistů prozatím dostal Černého Petra?

Pravděpodobně začneme s šesti obránci a dvanácti útočníky, předesílal realizační tým už během přípravy. A svoje plány dodržel, na soupisku vyplnil osmnáct hokejistů do pole a plný počet tří gólmanů.

Ponechal si tedy volný prostor pro dvě jména, která doplní v průběhu mistrovství. Ať už v závislosti na výkonnosti hráčů, nebo v reakci na případné zdravotní problémy.

Na dvě místa budou čekat čtyři mladíci: Obránci Radim Šalda a Matyáš Zelingr a útočníci Jan Jeník a Petr Čajka.

O překvapivý verdikt jde v případě prvního jmenovaného. Šalda (na úvodní fotce) patřil mezi opory ve všech reprezentacích, letos bojoval o sestavu v extraligovém Hradci Králové. Nakonec se vrátil do QMJHL a v Rimouski se stejně jako loni v Saint John blíží k bilanci bodu na zápas (19/4+11). Na mistrovství hrál už loni.

Stejně jako Zelingr má letos poslední šanci, dvojice forvardů může jet i příští rok. U Jeníka, nejlepšího střelce loňského Memoriálu Ivana Hlinky, se ale také spíše čekalo, že by na ledě neměl chybět.

V dnešním utkání proti Švýcarsku prožije premiéru na MS dvacítek 10 z 18 hráčů v poli: obránci Bukač, Gaspar a Mikyska a útočníci Hladonik, Kern, Kondelík, Machala, Pekař, Plášek a Pour. Češi přitom momentálně mají nejstarší kádr ze všech.

Aktuální soupiska českého týmu pro MS

Brankáři: Lukáš Dostál, Jiří Patera, Jakub Škarek
Obránci: Daniel Bukač, Jakub Galvas, Michael Gaspar, Filip Král, David Kvasnička, Dalimil Mikyska
Útočníci: Jan Hladonik, Kryštof Hrabík, Martin Kaut, Jan Kern, Jáchym Kondelík, Jakub Lauko, Ondřej Machala, Martin Nečas, Matěj Pekař, Karel Plášek, Jakub Pour, Filip Zadina

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.