bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenérský přesun mezi rivaly. Julien jde z Bostonu do Montrealu, kam se vrací po jedenácti letech

14. února 2017, 23:25

Michal Sobotka

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin dlouho neotálel. Jakmile byl trenér Claude Julien k dispozici, sáhl po něm všema deseti. Co na tom, že byl šestapadesátiletý kouč ještě nedávno trenérem největšího rivala. Nyní nahradil ve funkci Michela Therriena.

Michel Therrien a Claude Julien spolu tvoří zajímavý uzavřený okruh. Není to totiž poprvé, co se vyměnili na jedné střídačce. Julien již dříve Montreal trénoval a v roce 2003 nahradil právě Therriena. Příběh se tedy opakuje zhruba po třinácti letech.

Ačkoli se Canadiens v posledních zápasech nedařilo (1-5-1), tak je Therrienovo odvolání v této fázi sezony poněkud překvapivé. Však kanadský tým opanuje Atlantickou divizi a cestu do play-off má víceméně vydlážděnou.

„Michelovi bych chtěl poděkovat za těch osm sezon, které u nás celkem strávil. Posledních pět jako hlavní trenér,“ řekl několik obligátních frází generální manažer Marc Bergevin. „Potřebovali jsme novou energii, nový hlas a nový směr,“ osvětlil důvody svého rozhodnutí.

Faktem je, že Julien patří mezi zkušené trenéry a dobře ví, kolik sil stojí dotáhnout mančaft na hokejový Everest. Není pochyb, že mezi volnými trenéry byl Julien nejlepší volbou. Předchozích deset let strávil kanadský kouč na střídačce Bostonu. Jednou s ním vyhrál Stanleyův pohár a v roce 2013 dostal celek do finále.

Za čtrnáct sezon v lize vyhrál 538 zápasů a jeho třetí duel za hráči Montrealu bude zároveň jeho tisícím startem v roli kouče NHL. Na svou premiéru si ale Julien musí počkat až do neděle, kdy Montreal hostí Winnipeg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.