bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenéru Nolanovi pomůže v Buffalu jako asistent Bryan Trottier

4. srpna 2014, 20:18

Jiří Lacina

Trenérský štáb Buffala Sabres se s největší pravděpodobností rozroste o velmi zajímavé jméno. Tedu Nolanovi, který ještě loni vedl na světových akcích souběžně s Buffalem reprezentační tým Lotyšska, pomůže na lavičce Sabres člen Hokejové síně slávy Bryan Trottier. Zdroje blízké této organizaci prozradily, že k oficiálnímu jmenování by mělo dojít v průběhu tohoto týdne.

Nolan k sobě hledal výpomoc od okamžiku vyhození předešlého asistenta, jehož zdědil po převzetí funkce hlavního kouče po Ronu Rolstonovi. Zatímco Joe Sacco a Jerry Forton si práci v Buffalu udrželi, Teppo Numminen a Jim Corsi o ní přišli. Sacco, jenž původně přijal pozici skauta, se nakonec dohodl na spolupráci s Bostonem, kde bude dělat opět asistenta trenéra.

Personální rošády postavily Nolana do pozice, kdy si musel hledat posilu do svého týmu a vzniklou mezeru by měl zaplnit právě Bryan Trottier. Utajený zdroj, který si přál zůstat v anonymitě, prozradil, že bývalý vynikající útočník New Yorku Islanders byl na Nolanové seznamu hodně vysoko. 

Oba se znají z dob společného působení v organizaci Ostrovanů. Od té doby zůstali kontaktu. Trottier je v tuto chvíli bez práce, nabídku starého kamaráda ale nejspíš vyslyší.

Dnes osmapadesátiletý Trottier byl a stále je považován za jednoho z nejvšestrannějších hokejistů všech dob. Měl mimořádný cit pro přihrávku, což dostatečně dokumentuje fakt, že dokázal ve 1279 zápasech NHL nasbírat 901 asistencí. Skvělou dvojici vytvořil zejména s Mikem Bossym, což byl pro změnu jeden z nejlepších střelců své doby.

Šestkrát se radoval z vítězství ve Stanley Cupu, čtyřikrát ve slavné éře New Yorku Islanders (1979-83), dvakrát po přestupu do Pittsburghu (1991-92). Celkem zvládl ve 1279 utkáních NHL 1425 bodů (524+901). V play off nasbíral ve 221 utkáních 184 bodů (71+113), což je historicky jedenáctý nejlepší individuální výsledek. Uvedení do Hokejové síně slávy se dočkal v roce 1997.

Pokud jde o trenérskou dráhu, celkově sedmý titul získal jako asistent trenéra v roce 2001 v Coloradu. O rok později dostal šanci jako hlavní kouč u New York Rangers, nedočkal zde ale konce sezóny. Spekulace o tom, že obnoví trenérskou práci v Buffalu, šly tiskem už pár týdnů. Stejně tak se šíří drby, že s trénováním brankářů pomůže Sabres Arturs Irbe. Tyto dohady se ale zatím nepotvrdily.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.