bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třetí hattrick v sezóně. David Pastrňák je oficiálně zpátky

28. března 2019, 10:30

Jiří Lacina

Ne že by se jim bez něj nedařilo. Z těch šestnácti zápasů, ve kterých český kanonýr absentoval, Bruins dvanáct vyhráli, padli jen čtyřikrát. 54 vstřelených branek znamenalo průměr 3,375 gólu na utkání. Ovšem nenechte se zmást! S Davidem Pastrňákem v sestavě je Boston lepším týmem, o tom nemůže být žádného sporu.

Další pádný důkaz podal havířovský rodák ve středu, kdy přispěl k „rozborce“ New York Rangers v poměru 6:3 pěti kanadskými body. Pro Pastrňáka to byl už třetí hattrick v této sezóně, něco takového dokázal hráč Bostonu naposledy na přelomu let 1993-94. Byl to někdejší vynikající power-forvard a aktuální prezident klubu Cam Neely.

Přes velkou zápasovou ztrátu se Pastrňák pětibodovým představením vyhoupl na druhé místo v týmové produktivitě, kde 77 body srovnal krok s Patricem Bergeronem. Také jemu se média hodně věnují. Třiatřicetiletý matador si totiž v Kristových letech vytvořil nové bodové maximum. Starý osobák ze sezóny 2005-06, kdy nasbíral coby dvacetiletý 73 bodů, překonal už v pondělí. Včera ho vyhnal na průběžných 77 bodů. Pozor, také Bergeron přitom letos ztratil celých 16 zápasů!

Lépe už je na tom v Bostonu jen Brad Marchand, který má s 97 body (34+63) pět utkání před koncem základní části poprvé v kariéře našlápnuto za stobodovou hranici. Pastrňák si vzal zpět aspoň pozici nejlepšího střelce, která mu nyní náleží za 36 branek.

„Jsem rád za dva body,“ řekl česká hvězda, která odehrála první čtyři duely od návratu venku. „Zpočátku to bylo trochu těžké, teď bylo zábavné zahrát si zase doma. Musíme být v co nejlepší formě pro play off, které brzo začne.“

Ve hře je znovu od 19. března. V prvním duelu se ještě trochu hledal, pod výhru 5:0 nad Islanders se bodově nepodepsal. Od té doby už je to ale starý dobrý „Pasta“. Ve čtyřech následujících utkáních nasbíral dohromady 11 bodů (5+6). Ano, David Pastrňák je oficiálně zpět.

„Samozřejmě, skvělá noc,“ chválil českého hráče trenér Bruce Cassidy, jehož média, snad z nadsázky, občas po vzoru slavného pistolníka překřtívají na „Butche“. „Skvěle střílel, vypadal, že si to v tlačenici užívá. Byla to záležitost pár zápasů. Má správné načasování, proto sbírá body. Takže ano, líbí se mi, jak právě vypadá.“

Těch šestnáct vynechaných zápasů ho připravilo o životní ročník. Reálně mohl atakovat stobodovou hranici, možná i padesát gólů. Na druhou stranu pošetřil důležité síly na play off. „Má dost energie, snad i proto, kolik toho vynechal,“ přikyvuje Cassidy. „Samozřejmě, každý má pořád o co hrát, nicméně play off se blíží. Díky tomu odpočinku má v nádrži dost paliva.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.