bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třetí zápasy jsou tady. Série se přesunou do Pittsburghu a Winnipegu

1. května 2018, 19:42

Lukáš Podleśny

Všechny čtyři týmy, které se představí v noci na středu, mají po jednom bodu. Pittsburgh i Winnipeg ovládli první zápasy na ledě soupeřů, následně však domácí Washington a Nashville zabrali. Kdo se po třetích zápasech ujme vedení?

01:30 Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Tučňáci neměli ideální vstup do série, nicméně v prvním zápase předvedli fantastický obrat a především díky tříbodovému Guentzelovi slavili vítězství 3:2. Jenže v druhém utkání na ledě Washingtonu šli domácí do vedení 3:0 a to si Ovečkinova parta nenechala sebrat. Teď se série přesouvá do Pittsburghu, kde budeme znovu jen těžko hledat jasného favorita na vítězství.

V posledních vzájemných zápasech na ledě Penguins se týmy s vítězstvími prakticky střídají. Nicméně důležitá bude aktuální forma. Pittsburgh prohrál obě domácí utkání v sérii s Philadelphií a má tedy u svých fanoušků velký dluh. Naopak Washingtonu se venku daří. Devětkrát v řadě slavil na ledech soupeřů vítězství, přičemž pro sebe získal všechny tři venkovní utkání ze série proti Columbusu. To může být hodně důležitý faktor.

Domácí budou opět spoléhat především na souhru Crosbyho s Guentzelem, avšak do zápasového rytmu už by se mohl vrátit také Jevgenij Malkin. O jeho startu se ale rozhodne až před utkáním. Stejně tak i v případě Carla Hagelina a Toma Dumoulina. Washington by měl být pro změnu kompletní a předpokládá se také start Oshieho s Kuzněcovem, kteří v druhém zápase utrpěli menší zranění.

Nejproduktivnější hráči týmů: Jake Guentzel 17 (7+10) – Alexandr Ovečkin 11 (7+4)

Češi a Slováci v sérii: Dominik Simon – Jakub Vrána, Jakub Jeřábek, Michal Kempný

02:00 Winnipeg Jets – Nashville Predators

Také v této sérii šel do vedení tým, který byl v základní části hůře postavený. Při vítězství 4:1 předvedl Winnipeg skvělý výkon a poté nebyl daleko ani od zisku druhého bodu. V druhém prodloužení druhého zápasu však Nashville díky Kevinu Fialovi rozhodl o tom, že do Kanady se jede za vyrovnaného stavu.

Jenže Nashville nečeká nic jednoduchého. Winnipeg je nejlepším domácím celkem ligy, což potvrzuje dvanáctí domácími vítězstvími v řadě. Navíc v těchto utkáních Jets jen třikrát inkasovali více než dvě branky a v předchozí sérii si v Bell MTS Place neškrtla ani Minnesota. Na druhou stranu, Nashville podává vyrovnané výkony doma i venku. O postupu přes Colorado navíc rozhodl dvěma venkovními vítězstvími, přičemž to poslední bylo v poměru 5:0.

Co se týče absencí, u obou celků by to neměl být velký problém. Winnipeg má otazníky u trojice Kulikov, Perreault, Armia, Nashville zatím pouze u Yannicka Webera. Nejmenší šanci na nastoupení má první zmíněný Dmitrij Kulikov, jenž se zotavuje po operaci zad. Ve výčtu zraněných ale nefigurují hvězdy týmů, což nahrává souboji v plné síle!

Nejproduktivnější hráči týmů: Mark Scheifele 10 (8+2) – Filip Forsberg 9 (4+5)

Češi a Slováci v sérii: Na soupiskách týmů nefiguruje žádný český či slovenský hokejista.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.