bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři nuly v řadě pro Bishopa. Dovede Big Ben svůj tým do play-off?

13. března 2019, 15:00

Jiří Sameš

Dallas Stars v noci na středu, 13. března, zvítězili na hřišti Buffala Sabres 2:0, přičemž tak získali do tabulky další velmi důležité dva body. Jejich brankář Ben Bishop přitom dokázal vychytat třetí čisté konto po sobě.

Stejně jako loni, tak i letos Stars musí o postup do play-off hodně bojovat. V minulé sezoně se nakonec do vyřazovacích bojů těsně nedostali, když jim na poslední postupovou příčku scházely tři body.

Budou hokejisté Dallasu v tomto ročníku úspěšnější?

Momentálně na Západě mají ve svém držení první divokou kartu. Jejich náskok na devátou Minnesotu Wild činí tři body. V tabulce Centrální divize jsou čtvrtí, na třetí St. Louis Blues ztrácejí dva body.

Dobré postavení v tabulce mají Hvězdy především díky precizní defenzivě.

Nepočítáme-li samostatné nájezdy, inkasoval tým Jima Montgomeryho za dosavadních 69 zápasů pouhých 172 branek, což je v lize druhý nejlepší výsledek, za New Yorkem Islanders (163 obdržených branek).

Pokud bychom měli jmenovat nejužitečnějšího hráče Stars v letošní sezoně, je jím zcela jednoznačně Bishop. Právě jeho zásluhou se mužstvo nachází na pozici zaručující boje o Stanley Cup.

Navzdory únorovým zdravotním komplikacím dvaatřicetiletý Američan, přezdívaný jako "Big Ben", prožívá vůbec nejlepší ročník v kariéře. Důkazem je průměr obdržených branek 2.08, procentuální úspěšnost zákroků 93.2 či třetí nula v řadě, vychytaná v noci na dnešní den.

V předchozích dvou zápasech Bishop vynuloval střelce New Yorku Rangers (28 úspěšných zákroků) a Colorada Avalanche (31 úspěšných zákroků).

Ve výše zmiňovaném utkání proti Sabres předvedl celkem 35 úspěšných zákroků a stal se třetím brankářem v historii Stars / Minnesota North Stars, který zaznamenal nulu třikrát po sobě.

„Určitě se jedná o jednu z věcí, kterých si moc cením. Důležitější jsou ale výhry. Samozřejmě, vychytaná nula vždy potěší, ale není to úplně důvod, proč jsme tady," řekl skromně Bishop.

„Kluci přede mnou odvádějí skvělou práci. V nejdůležitějších fázích zápasu zablokují střelu nebo ubrání oslabení. Všechno mi teď vychází podle plánu. Jen se musím snažit, abych si formu udržel," doplnil.

Bishop mimochodem neinkasoval gól už 204 minut a 20 vteřin, což je druhý nejlepší výsledek v klubové historii. Rekordmanem je zde Ed Belfour, jenž v listopadu roku 2000 neinkasoval 219 minut a 26 vteřin.

Po návratu ze zranění, za šest startů, si bývalý brankář Ottawy Senators či Tampy Bay Lightning připsal čtyři výhry a inkasoval pouze pět gólů. Procentuální úspěšnost zákroků za uvedené období má 97.5.

Za své výkony v sezoně si Bishop klidně může vysloužit nominaci na Vezinovu trofej. V průměru obdržených branek je na druhém místě, procentuální úspěšnost zákroků má dokonce vůbec nejlepší.

O trofej pro nejlepšího gólmana se rodák z Denveru mimochodem už jednou ucházel. V sezoně 2015-2016 za Lightning obsadil druhé místo za brankářem Washingtonu Capitals Bradenem Holtbym.

Čtěte: Gól dne: Hintz na úhel nehleděl

Co se aktuální formy týče, jsou na tom Hvězdy velmi dobře. Za uplynulých šest zápasů zapsaly pět výher. Za posledních 10 zápasů mají bilanci 7-3-0.

V noci na pátek, 15. března, od 01:00 SEČ čeká Stars utkání na ledě Wild. Podaří se jim ve velmi důležité bitvě uspět? A překoná Bishop Belfoura? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.