bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třicátník Backes se po bídné sezóně v Bostonu ocitl pod tlakem. Jsem optimista, hlásí

9. srpna 2017, 8:00

Vojtěch Balon

Dlouholetý kapitán St. Louis David Backes před rokem vyměnil dres Blues za ten bostonský, první rok v Beantownu mu ale vůbec nevyšel. Rodák z Minneaolisu podepsal s Bruins lukrativní pětiletou smlouvu, v minulé sezóně ale nasbíral pouhých 38 bodů a prezident klubu Cam Neely musel nespokojené fanoušky utišit oficiálním prohlášením.

V St. Louis strávil Backes celou dekádu, na přesun z jihu na sever Spojených států si tak poměrně dlouho zvykal. „Jiní zaměstnanci klubu, jiné okolí, jiné ulice a odlišný styl života - vše se změnilo,“ přiznal rodák z Minneapolisu. „Těším se na rok, ve kterém se budu moci soustředit jen na hokej. Dům je vybavený, moje rodina, psi a kočky se do něj brzy nastěhují a já si budu zase užívat život. Jsem optimista,“ pravil David Backes.

Americký reprezentant si uvědomuje, jak moc se za jeho dobu působení v NHL liga změnila. Siloví hráči jako on ubývají na úkor rychlosti a výbušnosti, Backes tak strávil okurkovou sezónu zlepšováním právě těchto dovedností.

Ačkoliv se Backesovi první rok v Bostonu nevyvedl, jeho statistiky nebyly o tolik horší než v jeho poslední sezóně za Blues. Skeptici tak tvrdí, že jen 38 kanadských bodů David Backes nezískal jen vinou pomalé adaptace, ale i proto, že jeho výkonnost jednoduše klesá. V pokročilé statistice Corsi se Američan loni dokonce zlepšil, navíc dostával méně prostoru na ledě.

Příznivci Bruins se modlí, aby měl David Backes pravdu, skutečnost je ale taková, že mu je 33 let a žádné výrazné zlepšení od něj reálně čeká málokdo. A důrazný centr má v Beantownu platnou smlouvu až do roku 2021...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.