bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trotz odhalil, jak zastavil Crosbyho. Dočká se pikantní bitvy s Washingtonem?

18. dubna 2019, 12:00

Jiří Lacina

Jsou to asi čtyři měsíce, kdy byl Adam Pelech jen zdravým náhradníkem. Obránce Islanders se hledal, nic se mu nedařilo, tak ho Barry Trotz nechal o své hře přemýšlet pár zápasů na tribuně. Před začátkem prvního kola play off mu svěřil úkol nad jiné odpovědný a těžký – uhlídat Sidneyho Crosbyho.

Nebyl na to sám. Kouč Isles zadal tuhle úlohu druhé obranné dvojici, kde nastupuje s Pelechem Ryan Pulock. Po čtyřech odehraných duelech může tahle dvojka hrdě zahlásit splnění úkolu: Islanders jsou v nejkratším možném čase účastníky druhého kola a jednatřicetiletý Crosby, ověnčený tituly z mezinárodní scény i z NHL, zaznamenal v sérii jediný bod.

Tučňáci nastříleli ve čtyřech zápasech jen šest branek, jejich kapitán zapsal pouze asistenci na poslední trefě Jakea Guentzela. Čtyři minusové body v tabulce pravdy byly nejhorším výsledkem v týmu. Zásluha druhého obranného páru Islanders je neoddiskutovatelná.

„Párkrát jsme se s Adamem sešli a sedli si někde stranou,“ rozpovídal se trenér. „Šlo o to, aby byly jeho výkony vyrovnanější. Požadoval jsem určitou úroveň a věděl, že je jí schopen. Musel ji najít. Asi na druhém nebo třetím sezení jsem mu jasně řekl, kým se může stát. Zapracoval na tom. Šlo spíš o psychiku než fyzickou stránku.“

„Podle mého je to velmi citlivý hráč a tyhle typy mají čas od času problém hodit některé věci za hlavu,“ dokončil krátkou psychoanalýzu Trotz.

Během posledních měsíců základní části hrál Pelech už takřka výhradně s Pulockem. Společně vytvořili možná nejsilnější a nejvyrovnanější obrannou dvojici Ostrovanů. Nebylo vlastně žádným překvapením, když jim byla svěřena úloha hlídat Crosbyho. „Řekli nám to už před sérií. Poslední měsíce jsme hráli na nejlepší řady soupeře. Zvykli jsme si na to,“ přiznal Pelech.

„Crosby je skvělý hráč a zaslouží si respekt. Pořád si musíte hlídat, kde právě je, a být mezi ním a brankou. Jakmile je na ledě, nenechat se strhnout útočením, hrát poctivě odzadu a spolehlivě. Právě o to jsme se celou sérii snažili,“ dodal obránce postupujícího mužstva.

Washington nebo Carolina?

Islanders se tak stali spolu s Columbusem prvními postupujícími. Na ukončení sérií s favority jim stačilo nejnutnější minimum – čtyři zápasy! Vedle jiného z toho kouká docela dlouhé volno. Druhé kolo nezačne pro Ostrovany dřív než za týden, možná později. Soupeřem newyorského celku bude Washington nebo Carolina.

Volno ocení zejména obránce Johnny Boychuk a útočník Cal Clutterbuck, kteří řeší zdravotní problémy. Celý tým ale nemusel ve středu trénovat, odpočinek je vítán. „Zvládneme to,“ nebojí se Trotz dlouhé pauzy. „Pokusíme se dostat do tempa. Tahle parta se práce ani tréninku nebojí. Bude to týden, možná osm nebo devět dnů. Svým způsobem výzva.“

Záleží, jak dlouho se natáhne série mezi obhájcem titulu a Carolinou. Kdyby šla do sedmi zápasů, půjdou Ostrované na led až 26. dubna. Srážka s Washingtonem by byla pro Barryho Trotze velmi pikantní, protože stejné hráče dovedl minulý rok k vytouženému titulu.

„Jsou schopní to dokázat znovu. Výjimečná parta. Navždycky ve mně zůstanou. Pokud půjdeme na Carolinu, je to tým s velkým charakterem. Měl jsem pod sebou Justina Williamse, znám jeho vůdčí schopnosti. Nechybí jim srdce ani šikovnost. Taky mají jednu z nepodceňovanějších obran v lize. Ať to dopadne jakkoli, ve druhém kole budeme mít plné ruce práce,“ dodal Trotz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.