bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trotz slavil s pohárem a má vlastní ulici

26. srpna 2018, 15:00

Jakub Hromada

Uplynulo dva a půl měsíce od završení krasojízdy Capitals play-off a po Ovečkinovi, Kempném, Vránovi a dalších se dostal pohár také do rukou hlavního kouče Barryho Trotze. A vzal ho do své kanadské domoviny.

Pětašedesátiletý kanadský kouč vyrůstal v Dauphinu, městečku vzdálené asi 300 kilometrů od hlavního města provincie Manitoba, Winnipegu. Rozhodl se místním 8500 obyvatelům ukázat jednu z nejcennějších trofejí na světě.

Od tohoto týdne v něm naleznete novou ulici. „Barry Trotz Way“, neboli ulice Barryho Trotze je 500 metrů dlouhá obytná zóna, ve které byl nyní již bývalý trenér Caps vychován.

Nešlo ale o poděkování města za přivezení poháru. Naopak. Jmenování ulice bylo avizováno dlouho dopředu, ještě před samotným ohlášením příjezdu Trotze do Dauphinu. Ten se ho rozhodl mimo jiné přinést i do domova důchodců, kde obyvatelé naplnili pohár čtrnácti pivy. Takže je ověřeno, že kapacita trofeje činí 7 litrů pro kapaliny.

Ještě předtím, než začal Barry Trotz pracovat pro Capitals jako skaut, trénoval tamní klub Dauphin Kings. I proto bylo město tak nakloněno k onomu setkání s vítězem Stanley Cupu.

Nyní se Trotz připravuje na novou výzvu v podobě nového zaměstnavatele, s Islanders bude chtít napodobit letošní úspěch Caps.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.