bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trouba se nemůže s Jets znovu dohodnout na nové smlouvě. Dojde na arbitráž?

19. července 2018, 8:00

Jan Šlapáček

Talentovaný obránce Jacob Trouba je chráněným volným hráčem a podle posledních zpráv to vypadá na to, že se nedokáže se zástupci Winnipegu dohodnout na nové smlouvě. Hlavním problémem je samozřejmě výše platu.

Kanadský hokejista požaduje po svém zaměstnavateli rovných sedm milionů dolarů za sezónu, zatímco Jets vidí celou situaci jinak. Podle informací novináře Elliotta Friedmana nabízí Winnipeg mladému obránci "pouhé" čtyři milióny na rok a to se druhé straně pochopitelně nelíbí.

Nejvíce pravděpodobné je tedy to, že celá záležitost skončí až u naplánovaného pátečního soudu, který bude muset rozhodnout o tom, jaký plat si čtyřiadvacetiletý obránce zaslouží.

Obě strany měly s jednáním problémy už v minulosti, kdy Trouba podepisoval první smlouvu po vypršení nováčkovského kontraktu. Jednání se tehdy hodně vlekla a Trouba kvůli tomu zmeškal úvodních 13 zápasů základní části, než na začátku listopadu rozhodl podepsat dvouletou dohodu za šest milionů dolarů.

Hlavně z tohoto důvodu je Trouba poslední sezóny neustále spojován s možnou výměnou do jiného celku. Žádná ze spekulací se ale nikdy nepotvrdila, a tak je stále hráčem Jets. Během play-off se navíc začalo mluvit o tom, že by mohl podepsat s Winnipegem dlouhodobou smlouvu. Aktuálně to ale tak nevypadá.

Hráč a klub mají před sebou posledních pár hodin, kdy se mohou pokusit najít společnou řeč a vyhnout se soudu, u kterého se mnohdy naruší vzájemné vztahy. Domluví se, a nebo doopravdy určí výši Troubova platu nezávislý soudce?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.