bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrdá rána pro Rytíře. Stastny bude Vegas chybět až tři měsíce

16. října 2018, 16:45

Jan Vojkůvka

Vydařená sezona a zářivé výkony v play off vynesly Paulu Stastnemu lukrativní tříletý kontrakt. Dřív, než však mohl Rytířům z Vegas ukázat, co se v něm skrývá, přišla velmi špatná zpráva. Zkušený útočník bude kvůli zranění v dolní polovině těla chybět až tři měsíce. Z jednoho z klíčových hráčů se tak stal rázem velmi drahý marod.

Stastny stihl v nové sezoně odehrát zatím jen tři zápasy. Teprve se rozehrával. Měl být oporou útočných řad Vegas. Jenže zraněné koleno ho vyřadilo ze hry.

Odhady, kdy se bude moci vrátit na led, se různí. Trenér Golden Knights Gerard Gallant hovoří o dvou až třech měsících. Černější scénáře pak naznačují, že dřív než za čtvrt roku (tedy na horní hranici odhadu) se Stastny do soutěžního zápasu nepodívá. 

Pro Vegas, kteří do nového ročníku nevstoupili vůbec dobře, je to velmi zlá zpráva. Finalisté Stanley Cupu se zatím trápí, z šesti zápasů dokázali vyhrát jen dva. A ztráta zkušeného dvaatřicetiletého hráče může být pro jejich soupisku velkým problémem.

Stastny v uplynulé sezoně odehrál v dresech St. Louis a Winnipegu 82 zápasů s bilancí 16 branek a 37 asistencí. Svou nejlepší formu si schoval až pro play off, ve kterém pomohl Jets až k postupu do finále Západní konference a v 17 utkáních nasbíral 15 bodů za 6 branek a 9 přihrávek. 

I kvůli výkonům ve vyřazovacích bojích si ho vyhlédli ve Vegas, s nimiž rodák z Quebecu podepsal tříletou smlouvu v celkové hodnotě 19,5 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.