bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrdá šichta na úvod sezony? Aspoň utužíme kolektiv, věří Talbot

2. srpna 2018, 11:30

Martin Schwarz

Sezonu otevřou 6. října ve Švédsku proti New Jersey, o pět dní později je čeká partie v Bostonu. Následně přeletí do New Yorku, aby tam vyzvali místní Rangers. Cestovní maraton uzavřou 17. října před fanoušky Winnipegu. Teprve pak čeká Edmonton Oilers úvodní domácí klání ročníku 2018/2019. Podle brankáře Cama Talbota náročný program na rozjezd týmu prospěje. Bude mít prý dostatek příležitostí utužit hráčské vztahy.

„Kdykoli jedete hned na startu sezony k tak dlouhé sérii venkovních zápasů, mužstvo má šanci být pospolu, vyrazit si do města a trávit pohodový čas na hotelu, je zábava pobývat s ostatními,“ komentovala gólmanská jednička Oilers Cam Talbot pro web nhl.com fakt, že se jeho mužstvo doma poprvé představí až ve druhé polovině měsíce října. „Hokej je samozřejmě vždycky na prvním místě, ovšem není od věci budovat dobré vztahy kolektivu. Nováčci navíc mají ideální možnost poznat své spoluhráče,“ dodal jedním dechem.

Hlavně dobře odstartovat

Není vůbec výjimka, že některé celky NHL začínají ročník několikazápasovým tripem po Kanadě a Spojených státech. Jenže Edmonton absolvuje ještě o něco akčnější podzim, než bývá zvykem. V rámci projektu Global Series zavítá do Švédska, konkrétně na území města Göteborg, kde poměří síly s New Jersey Devils. Fanoušci ze skandinávské země tak podruhé během několika měsíců spatří hvězdy nejlepší ligy světa na vlastní oči. Loni v listopadu svedli ve Stockholmu dvojici klání Colorado Avalanche a Ottawa Senators. Akce sklidila nebývalý ohlas.

„Musíme věnovat velkou pozornost tomu, abychom začali dobře,“ tušil Talbot. „Všechno to startuje už na tréninkovém kempu. Nikdo nechce, abychom zopakovali loňské trápení. Každý ví, jaká u nás panuje situace.“ 

Pro připomenutí: Olejářům se minulé léto dávaly veliké šance na úspěch, někteří dokonce mluvili o návratu Stanley Cupu do Alberty. Realita? Tvrdý náraz. Ambiciózní skvadra sice zahajovací střetnutí sezony vyhrála, leč pak to s ní šlo od desíti k pěti. Přestože mnohokrát během zimy zalapala po dechu a dala příznivců naději na postup do play-off, zůstala daleko za očekáváním. Hráči kolem kapitána Connora McDavida skončili dvacet bodů od vyřazovacích bojů, špatný dojem zachraňovali osobními statistikami aspoň zmíněný McDavid (41+67) a jeho kolega Leon Draisaitl (25+45).

Talbot? Nebyl tak špatný

Vina šla částečně i na Talbotova bedra, fandové si od něj slibovali daleko víc než přes tři obdržené góly na zápas a procentuální úspěšnost zásahů 90.77 %. „Bohužel, pokud má celý tým špatnou sezonu, tak statistiky a výkony brankáře pak vypadají hůře, něž jaké ve skutečnosti jsou,“ prohodil pár slov na adresu strážce edmontonské klece někdejší výborný gólman Grant Fuhr. „Pořád se od něj hodně očekává. Jestli se ukáže v dobrém světle aspoň v pár utkáních navíc, prožije zdařilý rok,“ odhadoval.

Na Talbotovu obranu třeba podotknout, že prožil vskutku vyčerpávající období. V brankovišti strávil 3 730 minut a odchytal 67 utkání (pouze Connor Hellebuyck z Winnipegu zvládl stejný počet). Přesto vyčapal 31 vítězství, v tomto ohledu proklouzl mezi desítku nejlepších maskovaných mužů základní části.

Kanadský snaživec o svých kvalitách nepochybuje. „Poslední duely uplynulé sezony už jsem odchytal na úrovni předchozích dvou let, kdy se mi opravdu dařilo,“ upozornil jednatřicetiletý rodák z Ontaria. „Je potřeba, abych vzal letošní jaro jako odrazový můstek. Potřebuji v říjnu dobře začít, aby na mých výkonech mohl stavět zbytek mužstva, na to se teď zaměřuji,“ uzavřel. 

Edmonton Oilers se na svém ledě poprvé představí 19. října, v cestě za ziskem dvou bodů jim budou stát Boston Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.