bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrdé bitvy pokračují! Boston se postaví Tampě, vrátí se Toronto do formy?

25. března 2019, 20:00

Radek Černý

Zápasový maratón Národní hokejové ligy pomalu finišuje. Dnes je na pořadu devět zápasů. Asi největším šlágrem bude souboj letošního suveréna Tampy s Bostonem, který začíná půl hodiny po půlnoci našeho času. Ještě předtím (přesně o půlnoci SEČ) začnou utkání Toronto – Florida, New Jersey – Buffalo a NY Rangers – Pittsburgh. Další tři zápasy začínají v jednu hodinu po půlnoci, o další hodinu později vhodí úvodní buly v Calgary, kde hostují LA Kings a program zakončí od 3:30 duel San Jose – Detroit.

00:00 Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Toronto: (3. místo v Atlantické divizi, 94 bodů, bilance posledních 10 utkání: 4 vítězství -4 prohry -2 prohry v prodloužení)

Florida: (5. místo v Atlantické divizi, 78 bodů, bilance posledních 10 utkání: 5-4-1)

Čtvrtý souboj těchto mužstev v probíhající sezóně. Dosavadní vzájemná bilance vyznívá, možná trochu překvapivě, lépe pro Pantery, kteří porazili Listy v obou domácích zápasech. Toronto má postup prakticky jistý, takže jde pouze o to, zda se jim podaří v závěru základní části správně naladit formu pro playoff.

Pro Floridu je letošní sezóna určitě zklamáním. Na Montreal, který nyní drží druhou postupovou kartu ve Východní konferenci, ztrácejí Panteři propastných 10 bodů, a i když mají jeden zápas k dobru, je jejich naděje na postup čistě teoretická. Pro příští sezóny budou muset řešit především otázku brankoviště.  

00:00 New Jersey Devils – Buffallo Sabres

New Jersey: (8. místo v Metropolitní divizi, 65 bodů, bilance posledních 10 utkání: 3-6-1)

Buffallo: (6. místo v Atlantické divizi, 71 bodů, bilance posledních 10 utkání: 1-8-1) 

Slibně rozjetá sezóna Sabres nabrala opačný směr v únoru, kdy začala nekonečná série porážek. Definitivně byl tým z Buffalla vyřazen z bojů o playoff minulý víkend, poté co prohrál 15. zápas z posledních 18 (v Montrealu 4:7). 

Domácí Devils se pohybují ve spodních patrech Východní konference již delší dobu. V posledním zápase sice porazili v samostatných nájezdech Arizonu, ale jednalo se teprve o druhé vítězství v posledních 12 zápasech.

Dnešní zápas bude třetím vzájemným duelem těchto soupeřů. V předchozích dvou využil každý tým výhodu domácího prostředí. Na začátku ledna vyhráli doma Sabres 5:1, aby jim pak v únoru Devils porážku oplatili v poměru 4:1. 

00:00 New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Rangers: (7. místo v Metropolitní divizi, 71 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 2-5-3)

Penguins: (3. místo v Metropolitní divizi, 93 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 6-2-2)

Oba předchozí duely těchto soupeřů ovládl Pittsburgh. Zvítězil jak v MSG 7:2, tak poté v domácí aréně 6:5. Tučňáci prožívají letošní sezónu trochu jak na houpačce. Začátek vypadal hrozivě, ale koncem kalendářního roku už se začaly jejich výkony dostávat na obvyklou úroveň. Poté přišel mírný útlum, ale nyní to vypadá, že se jejich výkony ustálily. Mužstvo se opírá především o kvalitní výkony obou brankářů. Jednička týmu Matt Murray nezačal sezónu s bůhvíjakou formou, k tomu byl často zraněn, ale od Nového roku chytá ve velké pohodě a spolu s kapitánem Crosbym bezpečně kormidlují tým do playoff.

To Rangers jsou na tom podstatně hůř. Playoff v nedohlednu, takže se tým soustředí na přestavbu. Z klíčových hráčů asi nejvíc chybí levé křídlo Chris Kreider. V týmu Jezdců se v sestavě snaží udržet mladý český útočník Filip Chytil. V posledním zápase porazili Rangers překvapivě Toronto 2:1 a pokud by uspěli i v dnešním zápasem byla by to jejich druhá výhra v řadě, což se jim povedlo naposledy v polovině ledna. 

00:30 Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Tampa: (1. místo v Atlantické divizi, 120 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 8-2-0)

Boston: (2. místo v Atlantické divizi, 101 bodů,  bilance posledních 10 zápasů: 7-3-0)

Asi největší šlágr dnešního dne uvidí diváci v Amalie Aréně, domácím stánku Tampy, která přivítá divizního rivala z Bostonu. V předchozích dvou vzájemných duelech letošní sezóny využil každý tým výhody domácího prostředí. Nejprve doma zvítězila Tampa 3:2, aby jí pak Boston porážku vrátil domácím vítězstvím 4:1.

Z posledních pěti zápasů mají oba týmy shodnou bilanci čtyř výher a jedné porážky. Dnešní souboj slibuje úroveň zápasů playoff. I kvůli možnému střetu obou týmů v konferenčním semifinále bude pro oba týmy hodně důležité udržet si vzájemnou domácí neporazitelnost.

Tampě bude chybět pouze Yanni Gourde, suspendovaný za zákrok na hlavu Jordana Staala z Caroliny. To Boston se bude muset obejít bez služeb obránců Kruga, Grzelcyka a Kevana Millera. K nim přibudou i útočníci Marcus Johansson a Sean Kuraly.

01:00 – St. Louis Blues – Vegas Golden Knights

St. Louis: (3. místo v Centrální divizi, 88 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 6-2-2)

Vegas: (3. místo v Pacifické divizi, 90 bodů,  bilance posledních 10 zápasů: 8-1-1)

Také tento souboj slibuje atraktivní podívanou. Oba týmy míří do playoff a oba drží třetí místo ve své divizi. Vegas čeká v prvním kole playoff souboj se Žraloky ze San Jose a bodová ztráta dává tušit, že tento souboj začnou jako hostující tým v SAP Center. To Bluesmani ještě nic jistého nemají. Na čtvrtý tým své divize, Dallas Stars, mají náskok 6 bodů, což jim dává trochu klidu, ale pokud chtějí jít do playoff s výhodou domácího prostředí, tak musí nutně bodovat a snažit se dohnat jednoho z dua Nashville – Winnipeg, kteří okupují první dvě příčky Centrální divize.

Vegas mají parádní formu, zaznamenali teprve druhou porážku za posledních 12 zápasů. Shodnou bilanci 10-2 z posledních 12 utkání mají také Bluesmani. Ti také vyhráli oba předchozí vzájemné duely, které se odehráli loni v listopadu. Nejprve doma 5:3 a poté i ve Vegas 4:1. Na top týmy vůbec St. Louis umí, proti nejlepším 10 týmům ligy mají bilanci 16-8-3.

01:00 Minnesota Wild – Nashville Predators

Wild: (6. místo v Centrální divizi, 79 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 3-5-2)

Predators: (2. místo v Centrální divizi, 90 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 5-4-1)

Čtvrtý zápas těchto soupeřů v letošní sezóně hostí Xcel Energy Center v Minnesotě. Předchozí tři zápasy vyhráli hosté z Nashvillu. Pokud se chtějí Wild udržet v souboji o playoff, musí bezpodmínečně bodovat. Na druhou postupovou kartu, kterou nyní drží Colorado, ztrácejí pouhé dva body. Nebudou to však mít vůbec jednoduché, Nashville má také o motivaci postaráno, neboť mu na záda dýchají Bluesmani a hrozí tak případná ztráta výhody domácího prostředí v úvodu playoff.

V posledním zápase utrpěla Minnesota pětigólový výprask od Caroliny a musela opustit druhou postupovou kartu. Wild tak nenavázali na předchozí úspěch na ledě obhájců titulu, kdy porazili Capitals 2:1.

Nashville prohrál poslední dva zápasy. Nejprve podlehl Penguins 1:2 po samostatných nájezdech a včera utrpěl debakl 0:5 ve Winnipegu.

01:00 Winnipeg Jets – Dallas Stars

Winnipeg: (1. místo v Centrální divizi, 94 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 6-4-0)  

Dallas: (4. místo v Centrální divizi, 82 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 5-4-1)

Další utkání týmů Centrální divize se odehraje v Bell MTS Place, kde domácí Jets přivítají Hvězdy z Dallasu. Půjde o čtvrté letošní měření sil a doposud vždy zvítězil domácí tým. 

Winnipeg měl poslední dva zápasy jak na houpačce. Nejprve dostal „bůra“ ve Vegas, aby si pak stejným poměrem poradil doma s Nashvillem. Pokud si chce udržet první místo v divizi, neměl by doma rozdávat body.

To Dallas potřebuje body jako sůl. Svádí ostrý souboj o postupová místa především s Coloradem, Arizonou a Minnesotou. Prozatím drží první postupovou kartu, ale s minimálním náskokem právě na Colorado a na záda jim dýchají s tříbodovou ztrátou Kojoti s Divočáci.

02:00 Calgary Flames – Los Angeles Kings

Calgary: (1. místo v Pacifické divizi, 101 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 6-4-0)

Los Angeles: (8. místo v Pacifické divizi, 62 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 4-6-0)

Souboj týmu z opačných pólů Pacifické divize uvidí diváci v Calgary. Domácí, kteří vévodí nejenom své divizi, ale i celé Západní konferenci, hostí Los Angeles Kings. Ti prožívají hodně nepovedenou sezónu. V létě posílili o ruského kanonýra Ijlu Kovalčuka, ale žádný velký vliv na jejich střeleckou potenci to evidentně nemá. 178 vstřelených gólů je nejhorší počin ze všech týmů. Kings mají také nejméně venkovních výher ze všech týmů Západní konference – pouhých 12. Uspět v Calgary tak bude pro Krále hodně tvrdý oříšek, i vzhledem k tomu, že prohráli s Plameny obě letošní utkání.

Naopak Calgary je na koni. Prožívá jednu z nejúspěšnějších sezón posledních let. Poprvé od sezóny 2005-06 pokořilo 100-bodovou hranici a zaznamenalo nejvíce výher od památné sezóny 1988-89, kdy získalo svůj první a doposud jediný Stanley Cup. Flames se mohou také pochlubit pěti hráči, kteří zaznamenali nejméně 70 bodů, což se naposledy povedlo Pittsburghu v sezóně 2000-01. Vypadá to, že si tým z provincie Alberta kráčí pro svůj první divizní titul po dlouhých 13 letech.

03:30 San Jose Sharks – Detroit Red Wings

San Jose: (2. místo v Pacifické divizi, 95 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 5-4-1)

Detroit: (7. místo v Atlantické divizi, 64 bodů, bilance posledních 10 zápasů: 4-5-1)

První vzájemný zápas, koncem letošního února, ovládli hráči Sharks, když vyhráli 5:3. Vyhrát budou chtít jistě i dnes, především aby přerušili aktuální sérii pěti proher za sebou. Poslední porážka, s Anaheimem, byla sice v prodloužení, ale ty čtyři předtím přišly v regulérní hrací době. To není dobrá vizitka před blížícím se playoff. Šest zápasů za sebou neprohráli Žraloci od března 2017. Defenzíva je to, co je nejvíc trápí. V posledních pěti zápasech dostali vždy nejméně čtyři góly. 

Detroit, který už vypadl z bojů o playoff, naposledy překvapivě uspěl ve Vegas, když vyhrál 3:2 v prodloužení. Největší zásluhu na tomto vítězství měl Anthony Mantha, který vstřelil dva góly, včetně toho vítězného v prodloužení. 

Zápas bude speciální pro útočníka Sharks Gustava Nyquista, který se poprvé postaví svým bývalým spoluhráčům. Nyquist byl do San Jose z Detroitu vyměněn před letošní únorovou uzávěrkou přestupů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.