bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tým, který by nespasil ani Gretzky

4. ledna 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

O jakém mužstvu je řeč a kdo nám pomohl k titulku? První odpověď se při pohledu na současnou mizérii Letců z Philadelphie sama nabízí, ta druhá zní Wayne Simmonds. Právě černošský útočník, který se pokoušel nastartovat své spoluhráče ostrou bitkou s Markem Fraserem, patřil k nejlepším hokejistům Flyers ve zpackaném mači proti New Jersey Devils. Philadelphii se nedařilo nic: nepodržel brankář, nefungovala defenzíva a zoufale chyběl Claude Giroux. Není divu, že Simmonds, frustrovaný vlastí bezmocí, sáhl k takovým slovům.

Jako každý večer se srdnatě bil o každý kotouč, pouštěl se do osobních soubojů, tahal puk podél mantinelu a rozdával přihrávky. Simmonds prostě dřel až do úmoru. Jenže Philadelphia si proti Ďáblům ani neškrtla, od většího debaklu ji zachránil chytrý tah se střídáním gólmanů. Krajně nejistého Raye Emeryho nahradil přeci jen spolehlivější Steve Mason. New Jersey svého tradičního rivala naprosto přehrálo, po většinu utkání bylo aktivnější partou a častěji hrálo s pukem. Nejde o žádná pseudotvrzení, vše dokládají i pokročilé statistiky Corsi (viz graf).

Flyers zkrátka nestíhali, stejně jako v posledních pěti partiích, ze kterých nevytěžili více než jeden jediný bod. A to přitom hráli s přijatelnými protivníky, třeba s Carolinou Hurricanes. I těm ovšem dal jindy pilný brankostroj značky Giroux&Voraček jedinou branku. Na druhou stranu musíme zmínit, že  svěřenci Craiga Berubeho absolvovali osm duelů dlouhý trip po stadionech soupeřů. Mizérie utrápené družiny se navíc prohloubila, když přišla o kapitána. Giroux včera nemohl nastoupit kvůli řezné ráně od brusle a Kuba Voráček si  přes veškerou snahu sám neporadil.

Posledních pět utkání Philadelphie Flyers:


Simmonds, který viděl předvedenou bídu z první řady, tedy ze střídačky a ledové plochy, se nebál týmový výkon odsoudit. A udělal to originálně, do kritiky "zatáhl" Waynea Gretzkyho, všeobecně uznávaného za nejlepšího hokejistu dějin NHL. "Nevím, jestli bychom vyhráli, i kdybychom měli v sestavě Gretzkyho. Tak špatně jsme hráli," sypal popel na hlavu sobě i celému mužstvu. A poté zavtipkoval: "Možná si to myslím kvůli tomu, že Gretzkymu je dnes už třiapadesát." Žerty nechme stranou, u Letců totiž začíná jít opravdu do tuhého a je na čase rázně jednat.

Ačkoliv GM Ron Hextall nedávno prohlásil, že neobětuje okamžitý úspěch za budoucnost svého mančaftu, začíná se potvrzovat, že Philadelphia v současném složení nemá na dobytí postupových příček do play-off. Co má být lepším důkazem než prohra s jedním z nejvíce nanicovatých celků NHL. Hextall musí tápající klub od základů přestavět. Očekávat, že kormidlem otočí samotný návrat do Fells Fargo Center, kde odehrají Voráček a spol. další čtyři zápasy, je krajně naivní. Možná má Simmonds pravdu, Letce by nespasil ani Gretzky. A to nejen proti New Jersey Devils.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.