bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Týmy a jejich zkušební kontrakty. O smlouvu bude bojovat i Neuvirth

6. září 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Blížící se tréninkový kemp, který v NHL začne 13. září, dává jednotlivým týmům příležitost, jak ještě doplnit své vybudované sestavy pro novou sezonu. Velmi populární jsou v září především tzv. professional tryouts, tedy smlouvy na zkoušku, se kterými se pozvaní hráči pokusí vybojovat standardní kontrakt pro nadcházející ročník. Mezi pozvanými hráči figuruje i jméno českého brankáře Michala Neuvirtha.

Neuvirth už byl připraven na okamžik, kdy se bude muset s NHL rozloučit. V červenci, kdy trénoval s hokejisty pražské Sparty, se ovšem začali ze zámoří ozývat zájemci o služby zkušeného brankáře. Mezi nimi i Toronto, se kterým nakonec jednatřicetiletý Čech podepsal zkušební smlouvu.

Právě tyto zkušební smlouvy jsou v zámoří velmi oblíbené. Nezavazují týmy k ničemu a dávají šanci veteránům prokázat, že si zaslouží za své služby získat klasický jednoletý (případně víceletý) kontrakt. Tyto zkušební dohody se uzavírají především před začátkem tréninkových kempů jednotlivých týmů, které následně mohou vybraného hráče standardně podepsat, nebo ho ze svých služeb propustit.

Kromě Neuvirtha má týden před začátkem kempu takovou zkušební smlouvy vyjednanou dalších 14 hráčů. Mezi nimi se nalezne několik vskutku zajímavých jmen. A to včetně Scottieho Upshalla, který se zkusí probojovat zpět do NHL v dresu Dallasu. 

Pětatřicetiletý útočník zkoušel na professional tryout zaujmout už v minulé sezoně v dresu Edmontonu, ale 24. záři byl nakonec propuštěn. Na vině bylo i zranění kolene, kvůli němuž neprošel zdravotní prohlídkou. Uplynulou sezonu nakonec kompletně vynechal a nehrál ani v nižších soutěžích, ani v Evropě. Jeho pokus o návrat patří rozhodně k velmi zajímavým tématům, jež budou během přípravy sledovány. 

Velmi aktivní, co se zkušebních smluv týče, jsou v Calgary. Flames uzavřeli hned pět takových kontraktů a budou zkoušet obránce Andrew MacDonalda a útočníky Alexandra Greniera (hrál v AHL), Tobiase Riedera, který v Edmontonu v minulé sezoně vyšel střelecky naprázdno, Zaca Rinalda a Devante Smithe-Pelyho. 

K zajímavému kroku se uchýlili na Floridě. Standardní smlouva vypršela Troyi Brouwerovi, který v minulé sezoně dal 12 branek a přidal 9 asistencí. Panthers ovšem dají pětatřicetiletému útočníkovi šanci zabojovat o místo v sestavě právě díky zkušební smlouvě. 

Bojovat o místo na soupiskách a návrat do NHL budou také Lance Bouma (Los Angeles), Corey Elkins (Dallas), Stefan Noesen (Dallas), Alex Petrovic (Boston), Matt Read (Toronto), Drew Stafford (Minnesota) a Chris Stewart (Philadelphia). 

Dá se očekávat, že v nadcházejících dnech se budou podepisovat další zkušební smlouvy. Stále je totiž spousta volných hráčů, jež v minulé sezoně hráli v NHL, kteří jsou bez smlouvy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.