bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ubude Vaněčkovi konkurent? Anderson má podepsáno, ale může se stěhovat

14. ledna 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Uspěl na zkoušce, vychytal si roční smlouvu, ale jistotu dál postrádá. K tomu, aby se americký veterán Craig Anderson stal coby cestující náhradník členem kádru Capitals, potřebuje ještě projít přes listinu nechráněných hráčů. A to pro něj byl v minulosti nadlidský úkol. Na přelomu ledna a února 2006 změnil působiště třikrát během 14 dnů právě kvůli tomu, že si nadšence do automobilových závodů a světa esportu kluby stáhly ze zmíněné listiny. Přijde Washington o svou brankářskou trojku?

Caps čerstvě oznámili, že s devětatřicetiletým Andersonem podepsali jednoletý kontrakt na 700 000 dolarů.

Počítají s ním jako s cestujícím náhradníkem a jakousi pojistkou pro případ, že mladý tandem Ilja Samsonov, Vítek Vaněček bude podávat mdlé výkony. Především český gólman je NHL neprověřený, v ostrém zápase dosud neodchytal ani minutu.

Vzhledem k tomu, že Anderson je povinně na listině nechráněných hráčů, připravili si ve Washingtonu ještě záložní plán. Pokud by jim někdo zkušeného borce vyfoukl, využijí jako třetího gólmana Phoenixe Copleyho, případně Zacha Fucaleho.

Oba dva totiž figurují mezi washingtonskými cestujícími náhradníky a podle NBC Sports je to právě z důvodu, že se Caps obávají Andersonova odchodu jinam. Co si budeme povídat, brankář se šesti stovkami utkání v NHL za 700 000 dolarů? Taková trojka není k zahození.

Rodák z chicagského předměstí Park Ridge dobře ví, jaká rizika přináší zapsání na listinu nechráněných hráčů. Vybavme si onen rok 2006, kdy se zkoušel prosadit u Blackhawks. Těm ho sebral Boston, načež Anderson putoval do St. Louis. O pár dní později pak zamířil zpět do Chicaga.

Craig Anderson coby bostonský Medvěd. Za tradiční klub si nikdy nezachytal:

U Černých jestřábů už sezonu dochytal, nicméně tím jeho spojení s klubem, jemuž jako kluk fandíval, skončilo. Přes Floridu a Colorado vedla jeho cesta do Ottawy, kde působil od února 2011 až do loňského jara. Stal se tam legendou, nejlepším brankářem v dějinách Sens.

Nic ovšem netrvá věčně, a tak Anderson v posledních měsících hledal novou šanci v NHL. Nabídl mu ji Washington poté, co kvůli zdravotním potížím přišel o plánovaného mentora pro Samsonova s Vaněčkem Henrika Lundqvista.

"Přišel jsem, abych ukázal, že stále mohu chytat mezi elitou a že mám týmu co dát," povídal holohlavý čahoun během tréninkového kempu Caps. Nakonec si získal důvěru kouče Petera Lavioletta a má jistit talentované, leč nevyzkoušené duo.

Zkříží někdo washingtonské plány? Capitals vědí, že taková varianta je reálná. Ostatně před pár dny Carolina Hurricanes vyfoukli z listiny nechráněných hráčů edmontonským Olejářům švédského gólmana Antona Forsberga. Potká stejný osud i Andersona?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.