bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Učit se bude hlavně od Bergerona. Talent Studnicka si hledá místo na soupisce Bruins

4. září 2019, 14:30

Jiří Lacina

Pokud není Jack Studnicka nejlepším prospektem (jak jsou označovány talentované naděje) Bruins, patří vytáhlý centr určitě mezi dvě až tři nejvýraznější mladé osobnosti klubu. Po dvou letech od draftu se čeká, že by letos měl proniknout do prvního týmu. Pracovat na tom už začal na předsezónním srazu bostonských nováčků.

Generální manažer Don Sweeney opakovaně zdůraznil, že na rodáka z ontarijského Tecumsehu tlačit nebude. On ani nikdo z vedení. Trpělivost se v minulosti vždycky vyplatila. Jen o málo starší Jake DeBrusk strávil první profesionální sezónu celou na farmě v Providence. Další rok už byl připravený a po 49 bodech v AHL dokázal nasbírat skoro totéž (43) mezi elitou.

Na druhou stranu, okolnosti mohou někdy narušit sebelépe míněné plány. Boston určitě nezamýšlel vrhnout devatenáctiletého Charlieho McAvoye do horoucích bitev play off 2017, při ztrátě několika obránců ale nebyla jiná možnost. Talentovaný bek tlak ustál a v sestavě už setrval.

Pokud jde o post centra, kde nastupuje Studnicka, mají ho v Bostonu díky hráčům jako Patrice Bergeron, David Krejčí, Charlie Coyle a Sean Kuraly pokrytý velmi dobře. Na šanci čekají ještě Trent Frederic nebo Par Lindholm. Studnicka se pravděpodobně bude muset přesunout na křídlo.

„Hrál jsem křídlo během kariéry docela dost,“ říká dvacetiletý Kanaďan, jenž podle jména nezapře slovanské předky. „Samozřejmě primárně jsem centr, ale udělám cokoli bude organizace požadovat. Nemám problém ani s tím, když půjdu dolů do Providence.“

Očekává se od něj především oboustranná hra. Aktivně dopředu, zodpovědně dozadu. Učit se v tomto směru může od mistra univerzálního hokejového řemesla Patrice Bergerona, jenž mimochodem v osmnácti letech začínal v NHL rovněž na křídle.

„Kdykoli ho vidím, snažím si z něj něco vzít nebo jen zjistit jeho názor, protože on tím vším už prošel. V šatně si vedle sebe nemůžete přát nikoho lepšího,“ říká pokorně mladý učeň Bruins.

Jeho hlavním úkolem bylo přibrat. K 75 kilům prý přihodil další zhruba čtyři kilogramy. „Snažil jsem se o to celé léto a v tomto smyslu to bylo moje asi nejlepší období. Trochu jsem přibral, což se mi v minulosti nedařilo,“ provokuje hubený mladík všechny, jimž se nedaří váhu zkrotit.

Dosud hrál jen s juniory, nyní ho čeká přestup mezi chlapy. Jakým směrem, to se teprve ukáže. „Nakonec, pořád je mi teprve dvacet,“ uklidňuje se. „Hrát ve dvaceti NHL je docela těžký úkol. Je to ale můj cíl. Uvidíme, jak se rozhodne vedení klubu. Já hlavu rozhodně věšet nebudu, ať už si zahraju AHL nebo NHL,“ slibuje Studnicka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.