bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Učitel pro Bartošáka? Los Angeles vyzkouší Budaje

29. srpna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Los Angeles Kings sice nedávno podepsali Jhonase Enrotha coby novou dvojku pro Jonathana Quicka a náhradu za Martina Jonese, jehož čeká životní šance u Žraloků ze San Jose, nicméně jejich gólmanské portfolio postrádalo zkušeného mentora pro "mladé pušky". Právě takovou roli by mohl zastat slovenský brankář Peter Budaj, dvaatřicetiletého rodáka z Banské Bystrice totiž Králové zvou do tréninkového kempu.

Los Angeles údajně počítá s tím, že Budaj, který celou minulou sezónu strávil na farmě Winnipegu Jets, zaujme post gólmanské trojky, případně čtverky. V AHL by se měl stát cenným učitelem pro Patrika Bartošáka s Jeanem Francoisem Berubém. Tedy dvojici slibných brankářů, která vychytala pro Manchester Monarchs Calderův pohár.

Budajovi to v uplynulém ročníku moc nešlo, jeho statistiky neodpovídají současným standartům, v 18 zápasech měl úspěšnost zákroků pouhých 88,8 procenta a průměrně inkasoval 3,55 gólu. Přesto se zámořští novináři shodují, že tah Králů pozvat "Flanderse" (právě postavu ze seriálu Simpsonovi nosí Budaj namalovanou na masce) do přípravného kempu má svou logiku.

Dobré vědět: V AHL bude Krále od podzimu nově zastupovat Ontario Reign, Manchester Monarchs se přesouvají do ECHL

Po ztrátách Jonathana Berniera, Bena Scrivense a Jonese se jim ostřílený "kasař" hodí. Bude jen na Budajovi, aby ukázal, že stále má co nabídnout. Může se chlubit zkušenostmi, v NHL odchytal pár sezón i jako jednička, před lety mu věřili coloradští Avalanche. Poté ještě plnil roli náhradníka Careyho Price v Montrealu, Canadiens ovšem časem upřednostnili Dustina Tokarskiho.

Budaje, silně věřícího katolíka, srážela především nevyrovnanost výkonů, fantastické večery střídal s těmi naprosto mizernými. Nyní získává další příležitost ještě jednou nastupovat mezi zámořskými profesionály, zkušební smlouvu od Los Angeles by ovšem potřeboval přetavit v plnohodnotný kontrakt.

Povede se mu to? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.