bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úctyhodný milník. Kessel v noci odehrál tisící zápas v NHL

13. října 2019, 15:10

Matěj Hodoval

Velkého milníku dosáhl v noci americký útočník Phil Kessel. Pro dvaatřicetiletého veterána byl souboj jeho Kojotů s Coloradem Avalanche dosti mimořádný, jednalo se totiž o jeho 1000. zápas v nejprestižnější hokejové lize světa.

Kessel se stal v pořadí 335. v historii a jednadvacátým aktivním hráčem, který na metu 1000 zápasů v základní části dosáhl. 

„Je to hodně zápasů. Samozřejmě je to mnoho let, zápasů a pěkných vzpomínek. Mám takové štěstí, že můžu hrát takto dlouho,“ řekl ke svému milníku dvaatřicetiletý Američan.

Úctyhodných tisíc duelů rozdělil mezi čtyři celky. Jako první oblékl dres bostonských Medvědů, kteří ho v roce 2006 do NHL draftovali. Jeho další kroky vedly do dosud jediného kanadského angažmá, hned 446 zápasů nastřádal v barvách Maple Leafs. Následoval přesun do zatím nejúspěšnější destinace, v Pittsburghu nastoupil k 328 duelům.

Zbývající čtyři klání odehrál už pod svým aktuálním zaměstnavatelem. Tučňáci Kessela poslali do pouště výměnou za Alexe Galchenyuka koncem června tohoto roku. A právě s Kojotem na hrudi dosáhl fantastického milníku, byť tisící zápas nakonec nesl trochu hořkou pachuť, když Arizona padla s Coloradem v prodloužení.

Mimo celkový počet zápasů ještě prodloužil Phil Kessel jednu obdivuhodnou sérii. Duel s Coloradem byl pro forvarda Yotes 778. v řadě, přesně tak dlouho v kuse tedy nechyběl v sestavě svého týmu.

„Je velmi působivé, že odehrál více než sedm stovek zápasů v řadě. Odehrát tisíc zápasů je velký úspěch, ale nechybět v žádném utkání za posledních sedm, osm let je opravdu těžké a jen to prokazuje, jakým sportovcem je,“ smekl před svým svěřencem trenér Rick Tocchet.

Za svou dosavadní kariéru posbíral v základní části 357 gólů a 467 asistencí, do druhé tisícovky tedy vstupuje s průměrem 0,82 bodu na zápas.

K tomu ve své kariéře přidal další velmi cenné úspěchy. Kessel se může pochlubit hned dvěma prsteny pro vítěze Stanley Cupu, oba získal za jeho působení v Pittsburghu v letech 2015/16 a 2016/17. Ve sbírce má mimo jiné i Bill Masterton Trophy, kterou za oddanost hokeji získal v roce 2007, když se vrátil po rakovině varlat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.