bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Udělal Trotz chybu? Grubauer se nepředvedl, záskok Holtby vychytal potřebnou výhru

18. dubna 2018, 14:00

Vojtěch Balon

Série mezi Washingtonem a Columbusem je neuvěřitelně vyrovnaná. Blue Jackets se díky dvěma výhrám v prodloužení dostali do vedení 2:0 na zápasy, Capitals ale poté na soupeřově ledě odpověděli vítězstvím díky trefě Larse Ellera v 89. minutě zápasu. „Rozdíly mezi oběma týmy jsou minimální,“ přiznal washingtonský trenér Barry Trotz. Pak se ale nabízí otázka, jak by to vypadalo, kdyby pětapadesátiletý kouč od začátku vsadil na svou jedničku Bradena Holtbyho.

Tomu vůbec nevyšel závěr základní části a Trotz i pro začátek play-off ukázal na náhradníka Philippa Grubauera. Bavorský rodák ale v necelých dvou zápasech, které odchytal, inkasoval osmkrát s prachbídnou úspěšností zákroků 83,7%. Až po druhé třetině druhého utkání Trotz sáhl ke změně, a sázka na Bradena Holtbyho mu zatím vychází znamenitě.

V noci z úterý na středu sice rodáka z Lloydminsteru několikrát zachránila branková konstrukce, Holtby si ale připsal mnoho těžkých zákroků, díky nimž dal týmu šanci vyhrát. Capitals už museli nutně zabrat, v případě porážky by v sérii prohrávali už 0:3 na zápasy.

Ještě před pár dny přitom velezkušený trenér lamentoval, že Holtby zapomněl na věci, které z něj udělaly jednoho z nejlepších brankářů v lize a předloňského vítěze Vezinovy trofeje. Prvotní sázku na Grubauera komentoval tak, že brankářská jednička týmu potřebuje resetovat.

Holtby ale ukázal, že Trotz neměl pravdu, že stále patří mezi nejužší špičku a že v play-off to platí dvojnásob. „Byl to opět ten Holts, kterého všichni dobře známe. To je dobré znamení,“ poznamenal na jeho adresu útočník Tom Wilson.

Otázkou zůstává, jaký by byl stav série, kdyby Braden Holtby dostal před nevyzkoušeným Philippem Grubauerem přednost od začátku...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.