bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uděláme vše proto, abychom ho podepsali, říká Chayka k Ekmanu-Larssonovi

3. června 2018, 16:00

Jiří Sameš

Generální manažer Arizony Coyotes John Chayka informoval, že se vynasnaží, aby podepsal dlouhodobý kontrakt s Oliverem Ekmanem-Larssonem. Švédskému obránci bude letos v červenci sedmadvacet let a po příští sezoně mu vyprší šestiletá smlouva na 33 milionů dolarů.

„Uděláme vše proto, abychom ho tu měli hodně dlouho. Je to skvělý obránce, skvělý hráč a skvělý člověk,“ řekl Chayka na 2018 NHL Combine Scouting.

Dle informací ze zámoří už dokonce nabídli Coyotes Ekmanu-Larssonovi osmiletou smlouvu na více než osm milionů dolarů ročně. Zmiňoval to alespoň v polovině května Craig Morgan na rozhlasové stanici Arizona Sports.

Ekman-Larsson v letošní sezoně odehrál všech 82 zápasů, přičemž si za 14 branek a 28 asistencí připsal celkem 42 kanadských bodů.

Rodák z Karlskrony byl draftován Yotes v roce 2009 v prvním kole, jako celkově šestý v pořadí. Za svou kariéru stihl odehrát už 576 utkání a zaznamenat 290 kanadských bodů.

V současné době tedy ještě šestadvacetiletý bek je v týmu Coyotes nejdéle sloužícím hráčem. Play-off si však zahrál pouze jednou – v sezoně 2011/2012. Kojoti se tehdy dostali až do finále Západní konference, ve kterém ovšem prohráli s Los Angeles Kings 1:4 na zápasy.

Chayka mimo jiné také zdůraznil, že jeho cílem je vybudovat kolem hvězdného obránce mužstvo aspirující na play-off.

„Oliver to tady měl zatím těžké. Cítíme ale, že ho konečně můžeme obklopit velmi dobrými lidmi a hráči. Věříme v jeho schopnosti a chceme kolem něj postavit tým, který si zaslouží.“

Samotný Ekman-Larsson na konci sezony tvrdil, že by v Arizoně rád zůstal.

„Myslím, že pokud jsou okolo vás dobří lidé, jste šťastní. Právě tak se tady cítím. Jsem na místě, kde chci být.“

Generální manažer Yotes také ještě ujistil, že Ekmana-Larssona nehodlá v průběhu mimosezony vytrejdovat.

„V tuto chvíli se soustředíme jen na to, abychom ho podepsali. Je velkou součástí našeho plánu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.